Jaké změny nás čekají na NYFW 2018?

Jaké změny nás čekají na NYFW 2018?

Fashion week v New Yorku už nám pomalu začíná a my pro vás máme několik zásadních změn, které byste určitě neměli propásnout.

New Yorský fashion week začíná již ve čtvrtek 8. února a bude trvat až do pátku 16. února. Celý týden módy je trochu nabouraný velkým množstvím změn.

Jednou z největších změn je přehlídka Alexandra Wanga, kterou v tomto termínu neuvidíme. Od letošního roku se na kolekce tohoto návrháře můžeme těšit vždy v červnu a prosinci (jako protipól ke klasickým termínům únor a září), a to především kvůli praktičnosti. Vzhledem k tomu, že se jedná o předsezónní měsíce, Alexander Wang bude moc efektivněji reagovat a měnit výrobní strategii. Nebude tedy potřeba vytvářet 4 kolekce za rok a naskytne se tak větší prostor pro případné spolupráce. Prezident CFDA (rada amerických módních návrhářů) Steven Kolb si myslí, že by Wanga mohli následovat i další mladí návrháři.

 

U Alexandra Wanga však změny nekončí, ba naopak. Rodarte a Proenza Schouler už odprezentovali své kolekce v rámci Couture weeku v Paříži a nejsou jediní, kteří prchají do hlavního města módy. Na New Yorském fashion weeku neuvidíme ani značky jakoAltuzzara, Thom Browne a Tome (značka, za kterou stojí designéři Ryan Lobo a Ramon Martin). Budeme si na ně muset pár týdnů počkat, přesněji až na Pařížský týden módy. 

Značka Marchesa, kterou založilo designérské duo Keren Craig a Georgina Chapman, zrušila velkou plánovanou přehlídku. S největší pravděpodobností zvolí na představení své kolekce něco komornějšího, jen pro redaktory a nákupčí. Victoria Beckahm je další návrhářka, která se rozhodla upustit od klasické přehlídky a připravuje menší fashion show v James Burden Mansion na Upper East Side.

Mnoho návrhářů a značek se inspiruje představováním kolekcí přímo v konkrétních prostorech a tak mění přehlídkové molo za místa, která jsou nám o něco bližší. J. Mandel prezentuje svou kolekci v La Durée v Soho, Gabriela Hears v Café Altro Paradiso.

Lela Rose je další v pořadí, kdo upouští od klasické přehlídky. Na rozdíl od výše zmíněných návrhářek však nebude pořádat malou komorní přehlídku, ale plánuje přehlídku na Instagramu. Rose vybrala 10 nejoblíbenějších blogerek a influencerů, na kterých předvede modely z kolekce na podzim/zima 2018/2019. Každá z vybraných žen udělá vlastní styling, všechny pak fotku zveřejní 8. února na svých profilech. Proč taková zásadní změna? Odpověď je jednoduchá; přímý kontakt se zákazníky a získávání potencionálních klientů skrze instagramové ikony. 

Poslední změnu, která nás zaujala, přináší Rebecca Taylor, která ve spolupráci s Google vytvoří trochu víc netradiční událost, kde budou moci pozvaní (redaktoři, nákupčí a klienti) malovat 3D obrazy a rovnou objednávat jejich oblíbené kousky z kolekce. Zdá se, že Rebecca upouští od klasického see-now-buy-now a přináší tak exkluzivitu, kdy si její největší fanoušci budou moci objednat kousky dříve než ostatní. 

thatjack.com, highsnobiety.com, usatoday.com, themarthablog.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram