Oblečení v plastových taškách zadarmo skončilo

Oblečení v plastových taškách zadarmo skončilo

Konec igelitových tašek zdarma v obchodech! Obchodní řetězce začaly myslet i na přírodu a igelitové tašky jsou nyní kvůli velkému plýtvání zpoplatněné.

Supermarkety měly sice většinou tašky zpoplatněné, ale většina obchodů s oblečením ne. Podle studie Evropské komise je v ČR spotřeba plastových tašek kolem 300 kusů na osobu za rok, což je šílené číslo, které se přece musí změnit. Od nového roku už tašku zadarmo nikdo nedostane. S papírovými taškami začaly obchody s módou, jako jsou například CCC a Mohito, snad se k nim brzy připojí i další.

Na řadu přichází tašky látkové, které tolik neničí přírodu a často jsou eco.  Můžete je používat opakovaně a neničíte tolik přírodu, což je velice důležité. Také si můžete koupit látkovou tašku a podpořit tím například nějakou nadaci a udělat dobrý skutek nejen přírodě!

Za zmínku rozhodně stojí designové látkové tašky, které vám nijak nepokazí outfit a jsou opravdu hezké. Designové látkové tašky prodává mnoho obchodů s oblečením, jako je například H&M nebo Zoot. Látkovou tašku seženete i s nějakým vtipným a trefným potiskem nebo nápisem. Pokud se vám takové tašky líbí, můžete si designovou látkovou tašku dokonce vyrobit i sama přesně podle svých představ!

pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram