OLEJOVÝ PARFÉM MODERNÍ TRADICE Z PŘÍRODY

OLEJOVÝ PARFÉM MODERNÍ TRADICE Z PŘÍRODY

Pokud by měla vůně tvář, jistě by patřila Kleopatře. Byla její první známou propagátorkou. Velmi dobře si uvědomovala účinky esenciálních olejů, které patřily k jejím každodenním zkrášlujícím rituálům. Historické prameny uvádějí, že Kleopatra používala vůni ke svádění Marca Antonia a podlaha kolem její postele a budoáru byla posetá růžemi.    

PRVNÍ PARFÉM BYL VYTVOŘEN PŘED 4000 LETY 

Historie parfémů sahá do období starověkého Egypta, kde byla nalezena první továrna na jejich výrobu. Egypťané také vynalezli kamenné a skleněné nádoby, ve kterých vzácné esenciální oleje uchovávali. Tyto přírodní parfémy měly silné afrodiziakální účinky. Okamžitě stimulovaly smysly, vyvolávaly přitažlivost a touhu. K jejich výrobě se nejčastěji používaly esenciální oleje z ylang ylang, vanilky a jasmínu. Ten s oblibou používala i Kleopatra. Její oblíbený parfém kromě jasmínu obsahoval myrhu, skořici, kardamom a olivový olej. Kleopatra si oleje vybírala a míchala sama.

CO BYSTE MĚLI VĚDĚT O ESENCIÁLNÍCH OLEJÍCH

Esenciální oleje jsou vysoce koncentrované rostlinné sloučeniny. Zachycují vůni rostliny. Obvykle se získávají parní destilací nebo lisováním za studena. Extrahované koncentráty se míchají s nosnými oleji. Kromě vůní nabízí spoustu kosmetických, terapeutických a léčebných benefitů. Je známo, že Hippokrates je používal k léčbě různých nemocí. Třeba oblíbený citronový olej obsahuje vysoký podíl antioxidantů a má výrazné antibakteriální účinky. Pokožku čistí, tonizuje, upravuje její pigmentaci, snižuje vrásky a podporuje krevní oběh. Odstraňuje akné. Jeho vůně má osvěžující a stimulační účinek, snižuje příznaky úzkosti a deprese. Ulevuje od nevolnosti a bolesti. Pomáhá s dýchacími problémy, nachlazením a kašlem. Urychluje hojení ran.
 

Náš tip

Pleťový krém s aloe vera a hedvábím
Krém s nadýchanou konzistencí pleť zvláčňuje a ošetřuje. Potlačuje vrásky a otoky. Významně zlepšuje strukturu kůže. Stimuluje tvorbu kolagenu. Esenciální olej z citronu, který je součástí složení, pomáhá pleť vyhlazovat, čistit a zpevňovat. Krém má výrazné regenerační a omlazující schopnosti.


 

Esenciální oleje nelze patentovat. Jsou produkty přírody. Jejich účinky jsou velmi rychlé. Když se nanesou na kůži, během několika minut se krevním přenosem dostanou do každé buňky v těle.

CO JE PARFÉM

Výrobu vonných olejů a moderních parfémů odstartoval rozvoj chemického průmyslu. Na počátku 20.století byl objeven syntetický vanilin, který umožnil produkci levných vonných látek pro masový trh. Výrobci parfémů tak dokázali napodobit všechny přírodní vůně. Parfém se stal symbolem síly, modernosti a společenské prestiže. Je však vyroben uměle a chemické látky, které obsahuje mají vedlejší zdravotní účinky.   

PROČ POUŽÍVAT PARFÉMY Z PŘÍRODY

* Pohodlí
Olejové parfémy jsou baleny v roll-on aplikátorech, které se vejdou i do té nejmenší kabelky. Svou oblíbenou vůni tak může mít všude s sebou.

* Hydratace
Esenciální oleje mají pečující účinky. Pokožku vyživují a hydratují. 

* Vůně šitá na míru
Parfém z esenciálních olejů si můžete vyrobit i sami. Stačí vybrat oblíbené vůně, vhodný nosný olej a kvalitního dodavatele. Nejrychlejší volně dostupné inspirace a receptury najdete na internetu.  

* Lépe drží na pokožce
Olejový parfém se udrží na pokožce déle než parfém obsahující alkohol, protože je více koncentrovaný.

* Bez vedlejších účinků
Esenciální oleje jsou přírodní antioxidanty a u zdravého člověka nevyvolávají žádné nežádoucí reakce.

* Jako aromaterapie
Olejový parfém se využívá také jako aromaterapie. Vdechování vůní stimuluje emoční centrum v mozku, které ovlivňuje naši náladu.    

* Rychlá a diskrétní aplikace  
Esenciální oleje se nanášejí kdykoliv během dne dle potřeby na pulzní body – zápěstí, kůže za ušima, krční tepna, loketní a podkolenní jamka, oblast spánků či dekolt. Jde o místa na pokožce, která jsou nejvíce prokrvena. Vyšší teplota urychluje a zintenzivňuje účinek vůně.  
 

Náš tip

Parfém Smyslná
Přírodní aromaterapeutický parfém je namíchán z vysoce koncentrovaných směsí éterických olejů, které se přirozeně mísí s pokožkou. Základ parfému je postaven na frakcionovaném kokosovém oleji. Vyniká hydratačními účinky, je bez barvy a zápachu a nezanechává olejové zbytky. Vonnou složku tvoří harmonická kombinace bergamotu, levandule, vanilky, ylang ylangu, šalvěje, růžového dřeva a skořice. Vůně se silným charakterem podporuje vášeň, sebevědomí a tajemnost ženy.

S láskou Dulcia natural

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram