Originální látky z Vysočiny

Originální látky z Vysočiny

Malá tkalcovna v městečku Vojnův Městec na Vysočině vyrábí látky už od roku 1905. Na konci roku 2015 jí hrozilo zavření, ale naštěstí se jí ujala firma Marlen a výrobu se podařilo zachránit.

Kromě tradičních dekoračních látek se zde pod značkou Art Fabrics nově vyrábí i nádherné oděvní látky – klasické i moderní vzory jako rybí kost, káro nebo glenček, tvídy i kostýmové látky ve stylu „Coco Chanel“. Látky jsou tkané na starých mechanických stavech, což jim dodává unikátní charakter.

Není divu, že si látky z této řemeslné tkalcovny vybral pro svou kolekci i úspěšný módní návrhář Jiří Kalfář, takže jste je mohli vidět dokonce i na stránkách britské verze časopisu Vogue.

 

“Látky z této dílny si můžete koupit i vy: stačí navštívit tento e-shop s látkami 

Pokud neznáte látky Marlen, tak to doporučujeme napravit – v malých obchůdcích v Praze a v Brně a na e-shopu totiž najdete látky, které byste jinde hledali marně. Neuvěřitelně široká nabídka jedinečných látek, ze kterých si určitě vyberete, je doplněna originálními knoflíky a doplňky. Pro svou inspiraci zde najdete i hotové modely a samozřejmě nechybí ani galanterie.

 

 

marlen.cz

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram