Oslava americké módní historie v podání Prabal Gurung

Oslava americké módní historie v podání Prabal Gurung

Prabal Gurung svoji desátou sezónu na poli módního průmyslu oslavil těmi nejproslulejšími modely, které se řadí mezi americké národní bohatství.

Singaporský rodák vyrůstající v Nepálu a také úspěšný absolvent newyorské Parsons letos slaví už 10. rok ve světě módního průmyslu. A slaví ve velkém stylu - do své nové kolekce čítající skoro šest desítek modelů zahrnul také kousky pro muže.

Prabal Gurung si jako předlohu pro svoji kolekci jaro/léto 2020 vybral klíčové kousky americké módní historie, všechny, díky kterým je americká móda známá po celém světě, a na něž se tento kontinent řadu desetiletí specializuje.

A tak jeho desetiminutová prezentace spočívala v kombinaci volnočasové a formální módy včetně sportovního oblečení či večerních rób. Všudypřítomný byl návrhářův rukopis - široká paleta barev, potisky květů rudých růží, peří nebo průstřihy, které se již staly typickým poznávacím znamením jeho kolekcí. 

Prabal do své kolekce zakomponoval bílé krátké topy doplněné sukněmi, výrazné řasení v oblasti ramen či boků, džínovinu, střapce na lodičkách i kabelkách, výšivky a háčkované detaily, kovbojské vysoké boty a také živé květiny, které umístil modelkám do vlasů či jako součást jednotlivých modelů.

Na molo Gurung také vyslal plus-size modelky, jejichž přítomnost dávala celé akci další příjemný rozměr. Nemohly chybět monochromatické kalhotové kostýmky, pláštěnky, tenisky, asymetrické přepásané šaty či široké volné kalhoty. Modely doplnil výraznými náušnicemi a korálky, kde bylo málo peří, to zaplnily květinové věnce či všudypřítomné řasení a hra se záhyby, kterou Gurung zbožňuje.

Foto: Vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram