Pevná, pružná, plná, jednoduše krásná prsa bez plastiky a prášků

Pevná, pružná, plná, jednoduše krásná prsa bez plastiky a prášků

Každou z nás to jednou potká, ten pocit, že už naše prsa nejsou taková jako dřív. Proto bychom jim měly věnovat určitou péči již teď.

Když už naše poprsí ztrácí tvar, plnost nebo pružnost máme i jiné možnosti, než podstoupit plastické operace či po zbytek života užívat pilulky. Můžeme začít našim prsům věnovat větší pozornost, začít o ně správně pečovat a tím zpomalit projevy stárnutí tkáně i pokožky.

Péče o poprsí, jejímž účelem je jeho zpevnění, vypnutí pleti, pozvednutí i lehké zvětšení prsů, zahrnuje nejrůznější masáže, peeling a cvičení. Ale ke kýženému efektu pomohou i bylinky!

Výsledky se samozřejmě nedostaví přes noc, ale díky zavedení určité rutiny jistě pocítíte změnu a tím, že se budete neustále hýčkat se vám i zvedne sebevědomí.

Stárnutí kůže způsobuje povadlá ňadra
Je všeobecně známo, že nedostatek tekutin v těle vede ke stárnutí kůže. Problémem většiny žen je, že velmi málo pijí a tím pak trpí pokožka celého těla, ňadra a dekolt nevyjímaje. Proto dodržujte pitný režim.

I ňadra bychom měly čas od času zbavit odumřelých buněk a to jemným peelingem. Budou poté mnohem jemnější a zářivější, jen to nesmíte přehánět, stačí jej využít 1-2x za měsíc. Na prokrvení se doporučuje i doma vyrobený solný peeling, který připravíme tak, že namočíme hrst mořské soli na 2 vteřinky do teplé vody. Sůl se tak zjemní a je připravena k jemné masáži prsou krouživými pohyby.

MASÁŽE
Teplá a studená voda
Pravidelné sprchování se střídavě teplou a studenou vodou vede k lepšímu prokrvení pokožky a tak i posiluje její pružnost. Tlak vody vám zároveň poskytne příjemnou masáž, kterou nemusíte situovat jen na určitá místa. Říká se, že tímto způsobem můžete zmírnit celulitidu a pomáhá i při potížích s křečovými žílami. Zde ale POZOR, není vhodné sprchovat se příliš dlouho velkým tlakem vody ani dlouho pod příliš horkou vodou. To vede naopak k roztažení kůže a tak jejímu poškození.

Tělové mléko či zpevňující krémy
Masáž tělovými mléky a podobnými přípravky by se měla provádět nejlépe vleže na zádech. K masáži využíváme celou plochu dlaní. Masáž provádíme oběma rukama, tak že kroužíme po celém obvodu prsů. Začínáme v oblasti podpaží, pokračujeme směrem dolů, do středu a nahoru. Opakujeme 1-2x denně 10-20 kroužků.

U jakékoli masáže a peelingu platí vyhýbat se bradavkám z důvodu podráždění.

BYLINKY
Ano i některé bylinky mají blahodárné účinky na zdraví a krásu našeho poprsí. Užívání některých z nich má i dlouhodobou tradici například v čínské medicíně. Bylinky využívané k regeneraci prsní tkáně a jejich zpevnění jsou součástí i řady doplňků stravy a léčiv slibující daný efekt.  

Čaj pro regeneraci prsou
Na jeden hrnek smíchejte 1 lžičku květu lípy, 1 lžičku květu bezu, 1 lžičku natě třezalky, 1 lžičku řepíku, 1 lžičku damiany a tuto směs zalijte 3 dl vroucí vody. Nechte 15 minut louhovat, přeceďte a pijte po douškách. Užívejte 1 hrnek po dobu 6 týdnů.

Regenerační tinktura
Smícháme 1 lžičku kořene hořce žlutého, 1 lžičku třezalky, 1 lžičku řebříčku, 1 lžičku měsíčku lékařského, 1 lžičku šalvěje a zalijeme 3 dl 60% lihu. Směs umístíme na teplé místo a necháme louhovat po dobu 14 dní. 2x denně ji však musíme protřepat, aby se uvolnily léčivé látky. Po uplynulých 14 dnech přecedíme a slijeme do tmavé sklenice. Tinkturu můžeme lehce vmasírovat. Užívá se 3x denně 20 kapek po dobu 6 týdnů.

Zpevnění prsou dle starých receptů z Orientu
Tyto staré recepty radí mladým ženám sníst 3x denně půl čajové lžičky mletého semene pískavice řecké, která dodává prsům pružnost a je zároveň i lehkým afrodiziakem. Prsům svědčí také zinek a nenasycené mastné kyseliny omega3 a omega9, jejichž největším přírodním zdrojem jsou dýňová a lněná semena. Lisují se z nich také kvalitní oleje, které je vhodné zařadit do jídelníčku. Doporučuje se sníst 1 x denně 1 lžičku od každého z nich.

Obnovení růstu prsních žláz i tkáně
Je vědecky prokázáno, že užívání fytoestrogenů obsažených například v pylu, mateří kašičce, v červeném jeteli, sóje, pohance či v červeném vínu vede ke zvětšení a zpevnění prsů. Prsní žláza začne opět růst a produkovat novou tkáň.

Na pevnost, tvar a velikost poprsí má vliv také cvičení, tomuto tématu se však budeme věnovat v samostatném článku, již brzy.

Obrázky: google.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram