Pihy všude kam se podíváš aneb proč jsou rusovlasí lidé výjimeční

Pihy všude kam se podíváš aneb proč jsou rusovlasí lidé výjimeční

Zrzavým lidem byla vždy věnovaná větší pozornost. Dříve se na ně nahlíželo jako na osoby s ďáblem v těle, dnes už víme, že jsou to pouze lidé s jinou barvou vlasů.

Zrzci i zrzky zažili během života nějaké nepříjemné komentáře, a možná i šikanu na svůj vzhled. Lidé se bojí odlišností, ale právě ta dělá rusovlasé tak výjimečné. O rusovlasých se celkově říká, že mají nezkrotný temperament a drzou povahu. My muže i ženy s rudými vlasy milujeme a ukážeme vám, co jim nejvíce sluší a jaká přirozená krása se v nich ukrývá. 

Ženy s pihami

Zrzkám nejvíce sluší všemožná škála modrých nebo zelených barev. Určitě sáhněte po teplých podtónech, které vám krásně sednou. Nejlepší volbou jsou smaragdové nebo pistáciové odstíny, pak i olivové, královsky modré, béžové, bílé nebo khaki. Majitelky rezavých vlasů mají většinou porcelánovou pleť se světlými řasami i obočím. Proto jim sluší méně výrazné líčení, ale po červené rtěnce mohou sáhnout kdykoliv. 

A co muži

Říkáte si, že to ženám sluší, ale proč nemohou být sexy i muži? Pryč se zastaralými stigmaty, ohnivá kštice i pihy jsou přece sexy. Velké plus u mužů je fakt, že vypadají pořád mladě. Mají bezchybnou pleť a vlasy jim nešediví. Zrzkům stejně jako zrzkám sluší především modrá a zelená, ale i tmavě hnědá a šedá barva. Kdo říká, že zrzek nemůže být sexy?

Zajímavosti o zrzavých lidech

  • Barvení přírodních zrzavých vlasů je více obtížné nabarvit než jiné odstíny. 
  • Zrzavé vlasy nešediví, ale ztrácí svou barvu a časem zbělají. 
  • Jejich tělo si dokáže samo produkovat vitamín D.
  • Zrzavé vlasy a modré oči jsou tou nejvzácnější kombinací na světě.
  • Zrzavých lidí je v Evropě asi kolem 2 %.
  • Většina zrzků i zrzek jsou leváci.

Zdroj foto: Pinterest.com, pixbay.com

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram