Plus size modelové jako hvězdy módních kampaní

Plus size modelové jako hvězdy módních kampaní

Trend vyhublých modelek pomalu ale jistě ustupuje. Nahrazují je lidé s realistickými proporcemi, kteří mají blíž k běžnému zákazníkovi. Sami modelové se teprve probírají z šoku, že i oni, kteří nikdy nevěřili, že by se ve světě modelingu mohli prosadit, jsou nyní hvězdami. 

Zdroj:twitter.com

V minulosti bylo téměř pravidlem, že lidé nad určitou váhovou hranici v modelingu v podstatě neměli šanci. Tento fakt se ale poslední roky poměrně rapidně mění a modelky s realističtějšími proporcemi začínají být čím dál žádanější. Společnost si totiž začala uvědomovat sociální dopad, který měly modelky a modelové s dokonalými proporcemi na svědomí. Mnoho mladých lidí se díky tomuto ideálu potýkalo s anorexií či bulimií a teprve nedávno se v modelingovém světě začala prosazovat myšlenka, že tyto rysy ve skutečnosti nejsou realistické. Postupně tedy začaly přibývat modelky s většími proporcemi a poslední dobou začal být populární i fenomén plus size modelek. Myšlenka toho, že i realistické tvary mohou být krásné, ovládla svět. Populární se ale začíná stávat i myšlenka realistického pohledu na muže a fakt, že nejen ženy, ale i plus size muži mohou být krásní. 

Někteří muži jsou již proslulí svým plus size modelingem a dokázali nám, že nezáleží na tom, kolik kilogramů vážíte, ale jak se ve svém těle cítíte. Průkopníkem těchto plus size modelů je 26letý Zach Miko, který se proslavil v roce 2016. Jako první se prošel po přehlídkovém mole na australské módní přehlídce plavek. "Myslel jsem si, že si ze mě někdo dělá srandu," popisuje své pocity model, když vzpomíná na to, jak ho oslovil cizí člověk na instagramu. To ještě netušil, že tím člověkem byl tehdejší prezident modelingové společnosti IMG Models, Ivan Bart. "Když jsem vyrůstal, nikdy jsem ani nesnil o tom, že bych se mohl stát modelem. Přišlo mi to asi tak pravděpodobné, jako že se stanu příští britskou královnou, prostě to nepřipadalo v úvahu," řekl Zach v rozhovoru pro FEMAIL.

dailymail.co.uk

Nejnovější hvězdou v plus size modelingu se stal fotograf Steven G., který zazářil v kampani zpěvačky Rihanny Savage x Fenty Vol. 2,pro Amazon Prime. Lidé byli nadšení z diverzity modelů, kteří v kampani působí. Rihanna se snažila, aby kampaň byla co nejrozmanitější typem postav, ale také o genderovou vyrovnanost. Společnost zjevně poslední dobou vnímá důležitost rozmanitosti lidí a osobností a celou kampaň uvítala. Steven G. se stal hvězdou téměř přes noc a podobně jako Zach Miko nemůže uvěřit faktu, že našel uplatnění právě v oblasti modelingu. Další podobnost se Zachem je i v platformě, na které byl nalezen. Opět se totiž projevila síla Instagramu, kam fotograf po dobu COVIDové karantény vkládal fotky sebe a své ženy, protože nebylo, co jiného fotit. Do té doby působil v módním průmyslu na druhé straně objektivu jako fotograf, ale také jako kreativní ředitel či stylista. Následně byl ale na Instagramu osloven pracovníkem ze Savage, který mu napsal: "Ahoj, napadlo nás, jestli bys neměl zájem podílet se na naší nové kampani?" Vše se pak pro fotografa stalo ještě neuvěřitelnějším ve chvíli, kdy jeho fotografie sdílela Rihanna na svém Twitteru. Plus size modeling je tedy fenomén, který pozitivně ovlivňuje módní svět a pravděpodobně o něm ještě v budoucnu uslyšíme.

Zdroj: twitter.com/TranyeWest

Zdroj: twitter.com/TranyeWest

 

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram