Po pěti letech opouští pozici kreativního ředitele Mulberry Johnny Coca

Po pěti letech opouští pozici kreativního ředitele Mulberry Johnny Coca

Španělský módní návrhář a kreativní ředitel Johnny Coca opouští po pěti letech britskou značku Mulberry. Kolekce na jaro a léto 2021 bude jeho poslední. 

Čtyřiačtyřicetiletý Johnny Coca opustil v roce 2015 Celine, ve které byl ředitelem designu koženého zboží, doplňků, bot a šperků. Následně nastoupil jako kreativní ředitel do značky Mulberry. Narodil se ve španělském městě Seville, ale studoval v Paříži. Předtím než se připojil k Celine, byl zaměstnán u Louis Vuittona. 

Do Mulberry přišel, aby zvýšil pomalu klesající prodeje. To se mu podařilo a značce vdechl moderní eleganci, která se pomalu vytrácela. Kromě toho, že přepracoval logo, tak se snažil vytvářet i více dostupný sortiment. Uvedl na trh nové designy kabelek, brýlí, tenisek i pánských doplňků. Jeho první show pro Mulberry se konala během londýnského týdne módy v roce 2016. „Nejsem tady, abych zničil značku, ale abych uspěl,” řekl Coca v zákulisí. To se mu také podařilo. Kam budou směřovat jeho další kroky, je dosud neznámé. Ani značka zatím nenašla nového kreativního ředitele. 

Telegraph.co.uk, Independent.co.uk

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram