Pohádkové šaty Dior vystavuje Victoria & Albert muzeum v retrospektivní výstavě

Pohádkové šaty Dior vystavuje Victoria & Albert muzeum v retrospektivní výstavě

Christian Dior patří k nejvlivnějším návrhářům 20. století. Haute Couture Dior šaty patří mezi špičku oděvního designu všech dob. Precizní a nápadité zdobení je snem snad každé ženy. V&A museum v Londýně nabízí pohled do historie geniálního designéra.

Retrospektivní výstava oslavuje ojedinělý talent

Christian Dior započal svůj vztah s Anglií v roce 1947. Okamžitě se zařadil mezi nejlepší návrháře, kteří tvořili vysokou módu Haute Couture. Svými střihy a zdobením způsobil na celá desetiletí neskutečné vzrušení v módních kruzích. Victoria & Albert museum v Londýně věnuje právě nyní speciální úctu francouzskému návrháři a módnímu domu Dior. Šarmantní návrhář miloval vše anglické a museum se zabývá především jeho vztahem a láskou k Velké Británii.

Obrovský zájem veřejnosti

Velmi vyhledávaná a obdivovaná kolekce šatů z dílny Christiana Dior bude k vidění v londýnském V&A prostorách do 1. září 2019. Momentálně je výstava díky velkému zájmu veřejnosti vyprodána, ale speciální limitované lístky jsou stále ještě k sehnání v pokladně musea. Celosvětový zájem návštěvníků strhl na značku Dior velkou pozornost a lidé chtějí obdivovat módní skvosty z dílny tvořivého návrháře. 

Kouzelné šaty jako pro princeznu jsou k vidění v rozlišných stylech, materiálech a pro různé příležitosti. Výstava unáší duši do říše snů a každá žena při pohledu na ně jistě cítí touhu alespoň jedny někdy obléknout.

Zdroj; vam.ac.uk, instagram-glampaco, pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram