Pohádkový prosinec, o kterém se vám ani nesnilo!

Pohádkový prosinec, o kterém se vám ani nesnilo!

Poslední měsíc letošního roku je zde a my jsme si pro vás k této zvláštní události připravili něco exkluzivního. 

První prosincový den není pouze dnem, který nás straší blížícími se Vánocemi, ale také dnem, kdy je na čase představit novou tvář magazínu Móda a odhalit téma, kterému se poslední letošní cover věnuje.

Prosinec je měsícem plným stresu, který poté vystřídá pohoda, klid a čas pohádek. Právě pohádky pro nás byly takovou menší inspirací, když jsme se rozhodli, že budeme fotit svatební šaty. Ta naše však nezačíná slovy „za devatero horami a devatero řekami“, ale výběrem té správné lokace.  První myšlenka padla na focení v exteriéru, ale nakonec vše dopadlo jinak. Prostory na focení zajistila šéfredaktorka Petra den před a musíme říci, že jsme na ni pyšné, protože místo, které vybrala, bylo doslova nádherné. Fotili jsme v centru Prahy, kousek od Václavského náměstí v malebném obchůdku Silkwood. Prvním nádechem při vstupu cítíte kouzelnou vůni luxusních čajů a panující klid. Magické tapety, které obepínají zdi, vás okouzlí natolik, že si budete připadat, jako v jiném světě.

 

Musíme se přiznat, že tentokrát to nebyla žádná legrace cover naplánovat, ale o takovou krásu jsme vás nemohli připravit a věřte nám, že to bylo velmi hektické. Místo, šaty, vlasy a make up se řešily jen pár dní před plánovaným termínem focení a jediné, co jsme měli jistě, byla modelka. Protože má však naše redakce super vedení, tak se nakonec vše zvládlo.

Den začal jak jinak než líčením, kterého se ujala úžasná a zkušená vizážistka Michaela Jančaříková. Míša má již dlouholeté zkušenosti s fotografickým líčením  a proto byla naší sázkou na jistotu.  Pracuje s kvalitní kosmetikou francouzské značky Sisley, která je plná přírodních rostlinných výtažku a aromatických esenciálních olejů. Make up jsme vybrali velmi výrazný a šokující, což tomu dodalo glamour nádech. Díky Michaele make up dokonale držel po celou dobu našeho focení. 

Dalším krokem byl účes, o kterém jsme spekulovali do poslední chvíle. Míša s šéfredaktorkou Petrou Žaludovou měly však od začátku jasno, chce to něco jiného, než klasické romantické vlásky, které každý očekává. Tak jsme se teda pustili do tupírování a myslím, že se všichni shodneme, že výsledek byl dokonalý.

 

Aby byla naše pohádka dokonalá, tak jsme museli sehnat i dokonalé šaty. Naštěstí to bylo celkem snadné, protože nám šaty půjčila mladá a talentovaná návrhářka Sandra Marková, od které si nechává šít svatební šaty i naše redaktorka Dominika. Právě ona si v prosincovém coveru zkusila roli modelky. Tvorba Sandry Markové vás nadchne a chytí za srdce, protože je originální a jedinečná. Věřte nám, že nelze najít šaty, které by se vám nelíbily nebo by vám přišly normální. My jsme však museli vybrat jen troje, nezávidíme nevěstám, které musí vybrat pouze jedny jediné. Naše volba padla na dva kousky z minulé kolekce, jedny exkluzivní béžové v kombinaci se zlatou a champagne s trhanou sukní a druhé champagne s odhalenými zády a vyšívanou krajkou. Na šatech je vidět precizně odvedená práce a kvalita materiálu. Třetí šaty jsou z nové kolekce, která bude odhalena v lednu příštího roku. Velký rozparek, satén a luxusní korzet si zamilujete.

„Ráda bych trochu shrnula roční práci na všech coverech, na kterých pracovalo velmi hodně šikovných a zapálených lidí. Všechny nás to moc bavilo a užívali jsme si to. Při práci se za rok vystřídalo 12 báječných fotografů, 13 modelek (v jednom měsíci byly i dvě), vlastně i já jsme byla jednou modelkou, ale sebe nepočítám, byla jsem do toho přemluvena a za modelku se teda opravdu nepovažuji:), 12 nejšikovnějších lidiček, kteří se postarali o make-up, módní návrháři, kteří měli možnost prezentovat svoji tvorbu a kolekce a náš celý redakční team. Vybrat každý měsíc jen jednoho fotografa a jednu značku kosmetiky, to byl vždy oříšek. Naše covery, které prezentovaly práci nás všech, měly u čtenářů úspěch. Poděkování patří všem a jsem ráda, že jsem měla příležitost všechny poznat ♥. Každý měsíc jiný a hlavně báječný team,“ Petra. 

 

Fotograf: Filip Matušinský
Modelka: Dominika Hájková
Vizážistka:  Michaela Jančaříková
Supervize: Petra Žaludová
Za vypůjčení luxusních šatů děkujeme návrhářce Sandře Markové
Za poskytnutí prostor pro focení děkujeme Silkwood

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram