Poskládejte si vlastní kapsulovou kolekci šperků

Poskládejte si vlastní kapsulovou kolekci šperků

Efektivně poskládaný šatník, který obsahuje zhruba 30 základních kousků, by vám měl ušetřit peníze, i ranní přešlapování před zrcadlem. Co když ale kouzlo dokonale vyladěného outfitu bez zbytečných starostí tkví ještě v něčem jiném?

Promyšlený nákup šperků

Důležitým prvkem osobního stylu jsou šperky. I u nich můžete zvolit cestu minimalismu. Budete jich mít sice méně, ale nikdy se vám nestane, že byste nějaký postrádala. Stejně jako u kapsulového šatníku klaďte při výběru šperků důraz na kvalitu, menší množství kousků a dobrou kombinovatelnost s vaším oblečením i šperků navzájem. Položte si u každého šperku tyto otázky: Mám chuť si jej dnes vzít? Hodí se k nějakému outfitu, který často nosím? Cítím se s ním krásná a svá? Pokud jste na všechny otázky odpověděla ne, pak tento šperk nebude ten pravý pro vás.

Cestu ke kapsulové šperkovnici je třeba vnímat jako běh na delší trať s dlouhodobou vizí. Udělejte si pro začátek klidně seznam šperků, po kterých toužíte. Můžete si je pak dokupovat postupně nebo je přidávat na seznam přání k narozeninám, Vánocům a dalším příležitostem. Inspirovat se můžete třeba nadčasovými šperky původní české značky ateliér KLENOTA. Díky řemeslné ruční výrobě a těm nejkvalitnějším materiálům se z nich budete radovat dlouhé roky.

5 základních šperků, které by vám neměly chybět

Tohle je pět typů šperků, se kterými vytvoříte spolehlivý základ, jímž neotřese žádná módní vlna:

Peckové náušnice

Jednoduché peckové náušnice by ve vaší šperkovnici neměly chybět. Jsou vhodné pro každodenní nošení, zároveň ale skvěle doplní i výraznější náhrdelník nebo společenské šaty. Chybu určitě neuděláte, když si pořídíte minimalistické náušnice geometrického tvaru nebo drobné diamantové pecky.

Kratší náhrdelník

Na řetízek s přívěskem, který je napevno zavěšený po obou stranách, se můžete při ranním stylingu vždy spolehnout. Hodí se ke všem typům výstřihů, protože leží vysoko u krku, a tak se nemůže stát, že by se ztrácel pod okrajem trička.

Jednoduchý prsten

Prsten máme na očích celý den, a proto je to možná nejosobnější šperk vůbec. Poohlédněte se po prstýnku, který vás bude nějakým způsobem vyjadřovat. Může to být prsten s barevným drahým kamenem, jednoduchý kroužek nebo trochu masivnější pečetní prsten.

Jemný náramek

Určitě nemůžeme zapomenout na náramek. Ponechme nyní stranou ten provázkový, který jste dostala od kamarádky z dětství. Vypadat v každé situaci elegantně a stylově vám pomůže jemný zlatý náramek. Zvolit si můžete buď řetízkový s přívěskem nebo užší pevný náramek.

Výraznější náušnice

Některé situace přímo volají po výraznějším šperku. A tím ideálním kouskem, na kterém můžete přidat, jsou náušnice. Větších náušnic si totiž každý všimne na první pohled. Mohou jimi být střední či velké zlaté kruhy nebo visací náušnice s delším řetízkem či barevnými drahokamy.

Berte tento výčet jako inspiraci, a nezoufejte, jestli jste v něm nenašla váš oblíbený nebo vysněný šperk. Každá žena je naprostý originál, a proto i každá šperkovnice bude ukrývat jiné poklady, které budou ladit s její osobností.

KLENOTA.CZ

 

 

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram