Pozvánka na středeční Arcolor

Pozvánka na středeční Arcolor

Na co se těšit ve středu 9. 9. 2015 v rámci Festivalu mladé módy Arcolor? Na Fashion marathon a večerní přehlídky v Theatro Music Clubu.

Držitelka titulu ArFashion Designer Tereza Havránková si pro vás připravila ideální kolekci do města. Kombinaci městské pohodlnosti s čistotou přírody. Modely se kterými se budete cítit jako znovuzrozená.

K Tereze Havránkové se ve středu přidají další návrhářky, které ve vás probudí fantazii a předvedou vám, že móda je pro každého z nás. Průvod Terezy Havránkové startuje v 17 hodin z Florence ve 20 hodin. Pak začíná program v klubu Theatro, který je plně v režii 4 nadaných mladých žen.

Večerem vás bude provázet herečka a moderátorka Michaela Maurerová. Fashion Maraton Tereza Havránková vyvede do ulic partu krásných žen, které předvedou její novou kolekci s názvem Můj kraj na nejdelším mole světa pod širým nebem. A tak jako už každý rok i letos bude dívkám hrát do kroku doprovodná kapela.

  

Brazilské bubny, to je ta správná atmosféra pro fashion průvod. Hudební doprovod tak obstará kapela Barrel Battery, která funguje od roku 2009 a je sestavená z profesionálních muzikantů věnujících se i dalším kapelám a umějících hrát nejen na bubny ale i na jiné nástroje. Zážitek v podobě fashion show podbarvený svižnými rytmy v podání profesionálů z Barrel Battery bude doslova elektrizující zážitek.

Letos také Arcolor pomáhá pohybem prostřednictvím aplikace EPP od Skupiny ČEZ, a pomoci můžete i vy! Stačí stáhnout aplikaci a vyrazit 9. 9. 2015 s Arcolorem na Fashion maraton.

Večerní přehlíkdy poté zahájí Jana Minaříková

  

Janu mnozí z vás znají jako vítězku soutěže ArFashion Designer 2014. Jana je ve své práci velmi precizní a především dbá na osobnost a pohodlí samotné nositelky. Návrhářka respektuje osobnost ženy a zastává názor, že šaty nesmí ženy zastínit, ale musí podtrhnout a zvýraznit jejich kouzlo. I na to pamatuje ve své další kolekci pro podzim 2015 nesoucí název Objevení staré krásy.

Posuďte sami: „Modely se nepokouší ženu přetvářet a přizpůsobovat aktuálním směrům. Nechtějí překřičet osobnost ženy, která je obléká a udělat z ní tak jen jednu z mnoha. Naslouchají skutečným potřebám skutečných žen, pomáhají vyniknout jejich přirozenému šarmu a eleganci a ukazují, že skutečná krása nezáleží na věku.

Wasabinka

  

Příběh návrhářky Sabiny Schindlerové, která stojí za značkou Wasabinka, je příběh o tom, že cesty k vašim vysněným cílům vedou různými směry. Návrhářka, která nesnila o tom, být návrhářkou, ale v době mateřství v sobě objevila jedinečný talent, vám odprezentuje svou tvorbu 9. 9. 2015 na mole v pražském klubu Theatro.

Sabina se pro vás rozkrájela na pruhy, které sešila do rozmanitých modelů s detaily každodenního života. Trocha odvahy a vtipu za pomoci přírodních materiálů od českého výrobce doplněná o minimalistickou jednobarevnou kompozici. Tělo i duše v jednom. Obraz ženy. To je kolekce PATTERN OF WOMAN od Wasabinky.

Michaela Mathonová

  

Také Michaelu pravidelní návštěvníci Arcoloru jistě znají z řad finalistů soutěže ArFashion Designer. Letos návrhářka představí svou novou dámskou kolekci Mix&Match 2015.

První a zásadní inspirací k této kolekci byly pro Michaelu materiály, které dostala darem, a výzva vytvořit kolekci z naprosto opačného barevného spektra, než které by sama návrhářka zvolila. Výsledkem je kolekce plná různobarevných oděvů, které prozáří chmurný den.
Topy, sukně a kalhoty v ženských siluetách se skládanými a řasenými detaily, sámky, hra proužků a zajímavá řešení rozparků sukní i dalších detailů, které lze mezi sebou dle libosti kombinovat.

Barbora

 

Jako poslední představí na Arcoloru svou novou kolekci AW 2015 Barbora Fialová.
Barbora je absolventkou oboru Módní tvorba na VŠUP v Praze. Od završení studia v roce 2009 pracuje pod vlastní značkou Barbora a vytváří pro ženy originální oděvy, šperky i jiné doplňky.

V nové kolekci se těšte na inspiraci prvními chladnými rány, kdy se na polích místy objeví sněhový poprašek. Paprsky slunce se odráží od křišťálové námrazy, která přes noc pokryla rudé plody jeřabin a obzor zahalil mlhavý opar, kterému ostře kontrastují temné siluety pokřivených holých stromů.

Je tedy zřejmé, že 9. 9. ve 20:00 v Theatro Music Clubu rozhodně nesmíte chybět!

Zdroj: Arcolor

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram