Prague Fashion Week se blíží - přinášíme rozhovor s nováčkem Situationist

Prague Fashion Week se blíží - přinášíme rozhovor s nováčkem Situationist

Další pražský týden módy se kvapem blíží. Koho na něm uvidíme? Jaké prostory bude zaujímat a kdy vůbec vypukne? Máme odpovědi a ještě daleko víc - rozhovor s jedním zahraničním nováčkem!

Mercedes-Benz Prague Fashion Week se letos uskuteční již po sedmé. „MBPFW se během posledních let stal vyhledávanou líhní nových talentů, která láká mezinárodní tisk, nákupčí a další odborníky. Koncentrace významných hostů a výstupů v módních médiích nemá obdoby,“ vyjádřil se ředitel MBPFW Lukáš Loskot.

Nadcházející edice MBPFW, která se odehraje od 17. do 24. března 2017, se vrací do obchodního domu Kotva. Během čtyř přehlídkových dnů – od soboty 18. do úterý 21. března – svou tvorbu v Kotvě předvede 15 vrcholných osobností současné české oděvní scény a 4 nové talenty. Designéři představí své kolekce na sezonu podzim/zima 2017. V rámci soutěže VAN GRAAF Junior Talent 2017 se budou začínající tvůrci do 26 let ucházet o odbornou podporu ze strany MBPFW, možnost samostatné přehlídky v rámci podzimní sezóny a finanční odměnu.

KOHO UVIDÍME? Alter Era, Blažek, Daniela Pešková, CHATTY, Imreczeova, Jakub Polanka, Jan Černý, Kateřina Geislerová, LAFORMELA, Lukáš Macháček, Michael Kovacik, Miro Sabo, NEHERA, Petra Ptáčková, Situationist, Tiqe by Petra Balvínová, Zuzana Kubíčková.
 

 MÓDA.CZ se zeptala jednoho z nováčků letošního MBPFW, značky SITUATIONIST, na to, co můžeme očekávat a kde se ke své tvorbě inspiruje!

 

Pojďme začít na úplném začátku - odkud pocházíte a jak a kdy jste začali s navrhováním?
Situationist je gruzínská undregroundová značka založená v roce 2015.

Jak byste popsali styl, který tvoříte? Jaký je váš typický zákazník?
Jsme značka, která se snaží přemýšlet jinak. Nedodržujeme žádný konkrétní rámec tvorby a chceme, aby si u nás každý našel něco, co zapadne do jeho stylu.

Máte nějakou filozofii značky?
Ano. Gruzie, denní rutina lidí a každodenní situace.

Co je pro vás hlavním zdrojem inspirace?
To je těžké říci, inspirujeme se téměř všude.

Proč jste se rozhodli uvést svou kolekci v České republice?
Jsme velmi mladá značka, takže máme samozřejmě zájem na tom, dostat se na nový trh, a český Fashion Week je dobrý způsob. Již dříve jsme byli v Praze jako turisté a město nás svou krásou uchvátilo, takže se těšíme, až se tam znovu podíváme.

Jaký máte na naši zemi názor? Co říkáte oblékání místních lidí a celkové módní scéně?
O několika jsme slyšeli, ale nemáme žádné bližší informace, podle kterých bychom si mohli utvořit názor. Každopádně na Fashion Weeku se dostaneme přímo k nim a budeme se moci více seznámit, což nás velmi těší!

 

 

Zdoj fotek: Vogue

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram