Přelom roku přináší uzavírání téměř dvou tisíce maloobchodních prodejen

Přelom roku přináší uzavírání téměř dvou tisíce maloobchodních prodejen

J. Crew, Ralph Lauren, J. C. Penney a další značky na konci roku zavřou některé své prodejny. Nebyl to pro ně dobrý rok.

Tvrdá konkurence, nárůst prodejů přes internet, ale i další aspekty způsobily, že je několik maloobchodníků nuceno uzavřít své prodejny. Více než 1875 obchodů zaměřených módním směrem zavírá své prodejny a dále plánují nezbytné škrty v rozpočtech. Některé z nich jsou například Macy's, Sears Holdings, Abercrombie & Fitch a mezi posledními i J. Crew.

J. Crew Group uzavře 50 obchodů. Informaci zveřejnila společnost 21. listopadu. V letošním roce plánovala zavření 30 prodejen, ale přidala dalších 20, když zaznamenala 9procentní pokles tržeb za třetí čtvrtletí. „Uvědomujeme si, že abychom mohli řídit náš růst, musíme rozvinout obchodní model z tradičního specializovaného prodejce cihel a malty na digitální prvotřídní firmu. Jsme odhodláni řídit mimořádný růst díky našim silným internetovým schopnostem,“ řekl Michael Nicholson, hlavní provozní ředitel značky.

Bon-Ton uzavře do konce roku 2018 minimálně 40 obchodů z 260. Špatné zprávy zveřejnili 16. listopadu. Vizí této značky je vytvořit produktivnější základu. „Pracujeme s důrazem na posílení sortimentu zboží, na růstu omnichannelu a na implementaci zaměřené na marketingovou strategii ke zlepšení provozu a spokojenosti zákazníků,“ řekl William Tracy, CEO společnosti od srpna 2018.


 

Společnost Sears Holdings uzavře 413 obchodů, oznámili to 3. listopadu. Prodejce uvedl, že uzavře 45 obchodů Kmart a 18 obchodů Sears, přičemž 350 obchodů už uzavřeno bylo. Společnost k situaci uvedla: „Pokračujeme ve strategickém hodnocení produktivity našich prodejen Milestone a Sears a budeme i nadále správně směřovat velikosti našich prodejen.“

American Eagle je značka, která uzavře celkem mezi 25 až 40 obchody. Situaci zveřejnili už 17. května 2017. Vedoucí pracovníci společnosti oficiálně zveřejnili při konferenčních hovorech s analytiky, že budou trochu více agresivnější při uzavírání obchodů. „Nechceme zavírat obchody jen pro jejich zrušení. Chceme přijít na to, jak optimalizovat a maximalizovat naše tržby, takže časem budeme schopni udržet většinu prodeje,“ řekl ​​Jay Schottenstein, předseda představenstva a generální ředitel American Eagle Outfitters Inc.

 

Ralph Lauren Corp. uzavře obchod Fifth Avenue Polo v New Yorku. Informaci značka zveřejnila 4. dubna 2017. Vlajková loď Polo na 711 Fifth Avenue byla otevřena v září 2014 na znak úsilí optimalizace obchodních aktivit. Peníze bude vkládat do butiků na Madison Avenue a v centru města. Společnost má nadále sedm obchodů v New Yorku, stejně jako restauraci Polo Bar.


 

Guess uzavře celkem 60 obchodů. Informace je veřejná již od 15. března 2017. Tímto krokem chce značka zvýšit provozní výnosy o 16 milionů dolarů ročně. „Vzhledem k tomu, že v příštích třech letech vyprší platnost více než poloviny našich pronájmů, nebo máme klauzule na vyřazení, jsme hodně flexibilní, abychom mohli pokračovat s uzavíráním obchodů v tomto roce a abychom dále zlepšili ziskovost," řekl Victor Herraro , výkonný ředitel.

 

Značka J.C. Penney v nejbližším roce uzavře 130 až 140 obchodů. Informace je známá od 24. února. „Jsme v procesu testování mnoha iniciativ, které doufáme, budou fungovat v obchodech s menšími plochami a v některých obchodech v nákupních centrech, které nejsou na úrovni A. Pokud se tyto iniciativy budou dobře vyvíjet, budeme mít v budoucnu méně obchodů. Nemyslím si, že bychom měli do budoucna znovu uzavírat tolik obchodů,“ řekl Marvin Ellison, předseda představenstva a generální ředitel. Na druhou stranu přináší situace otevření 70 nových obchodů Sephora, 500 obchodů Nike a 400 obchodů Adidas.

wwd.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram