Premiéra Bruna Sialelli pro francouzský módní dům Lanvin

Premiéra Bruna Sialelli pro francouzský módní dům Lanvin

Nová éra, dlouho očekávaný debut a také korunovace nového prince. To vše definuje posledních několik dní, které uplynuly od prezentace nejnovější kolekce značky Lanvin, jejímž kreativním ředitelem se teprve před několika týdny stal módní návrhář Bruno Sialelli.

Sialelli, jež stál do té doby za pánskou linií značky Loewe, si pro prezentaci své kolekce podzim/zima 2019 vybral původní francouzský gotický chrám ze 14. století. Návrhář se tak stává nadějným dílkem do skládanky, kterou v říjnu 2015 opustil talentovaný Alber Elbaz.

Do své první kolekce pro Lanvin se pustil zhurta, s přemírou nápadů a jasné inspirace (zmiňme například cestování exotikou, jihoamerický folklor či raný eklektismus), kterou se návrháři podařilo namixovat s luxusem a praktičností - vytvořil kousky pro každého, a dalo by se říci, že od všeho něco.

„Všichni víme, že Lanvin je značka známá pro své večerní modely a barevnost. A je velice důležité zase vrátit módnímu domu Lanvin ten správný směr", řekl nový kreativní ředitel Bruno Sialelli.

Nádech. Móda pro muže i ženy. Splývavé šaty i kalhoty, vlněné kabáty s námořnickými límci a koženými detaily, lesklé bundy, střapatá ponča, vrstvení i asymetrie. 

„Přesně takto dnes nakupujeme - dámy chodí do pánského oddělení pro trička, pánové si zase odskočí k dámám pro růžový svetr. Sám to tak mám, nakupuji u Celine. Lidé už nechtějí slyšet, pro koho je co vhodné, nezajímá je to."

Výdech. Živelnost, kombinace různých materiálů a délek, zdařené potisky a výrazné motivy, včetně loga značky. Široká barevná paleta, pohodlnost, kousky na denní nošení. Nové starty nás hodně baví!

Vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram