Příprava šatníku na léto

Příprava šatníku na léto

Rok uběhl jako voda a o slovo se opět začíná hlásit teplé počasí. Nastal čas otevřít skříně a zjistit, jestli vám v nich nechybí základní kousky jako kraťasy, tílka nebo plavky.

I když se třeba na dovolenou chystáte až na podzim, není důvod, abyste se nemohly cítit dobře po cestě do obchodu. Nebojte se, spolu přípravu šatníku na léto hravě zvládneme!

Rozlučte se s tím, co nenosíte

Než přistoupíte k přikupování dalších a dalších modelů, opravdu nejdříve otevřete svůj šatník. Projdete si oblečení, které máte, a to, co už nenosíte, s klidem vyřaďte. Tyto věci můžete odnést do kontejneru na textil, třeba z nich bude mít užitek někdo další.

Co na nožky?

Začneme netradičně od nohou. S létem má spousta z nás spojeny žabky, ty ale nejsou pro nohu příliš zdravou volbou. Mnohem lepší otevřenou variantou obuvi jsou sandálky, v nichž je noha pevně obepnuta. Dámské sandály Tommy Hilfiger jsou dostupné v mnoha barevných kombinacích a rozhodně jim nechybí elegance.

V případě, že na žabkách trváte, zvolte alespoň pár s anatomicky tvarovanou podešví a měkkou stélkou. Na noze sedí mnohem lépe, navíc získáte větší pohodlí a oporu. Ale pamatujte, že nejsou vhodné na celodenní nošení. A pokud vám ani jedna ze zmíněných variant není příjemná, zvolna nějaké lehké tenisky.

Při výběru letní obuvi si ohlídejte materiál. V letních botách by se noha neměla zapařovat, v opačném případě hrozí vznik plísní. Dbejte na to, aby byla vyrobena z prodyšných a přírodních materiálů, např. bavlny, kůže nebo konopí. Konkrétně konopí je velmi pevné, zároveň ale krásně saje vlhkost, zabraňuje zápachu a nohy se potí o poznání méně.


Foto: Pixabay.com

V závanu elegance

Jak vybrat letní oblečení tak, abyste si zachovaly svůj půvab a ženskost? Každé z nás se pravděpodobně jako první vybaví šaty. Je velmi jednoduché je kombinovat s doplňky a botami. Střih i vzor si můžete vybrat podle svého vkusu nebo typu postavy.

Další variantu jednodílného oděvu představují overaly. I ty jsou krásně lehké, v létě obzvlášť oceníte modely s krátkými nohavicemi. Jednodílné overaly jsou také vhodným kouskem oblečení na letní svatby. Budete se cítit velmi pohodlně. Zároveň z Vás bude sršet elegance, i když Vás svatební kameraman zvěční do videa. Džínové kraťasy slaďte třeba s krátkými topy, květinovou sukni zase s jednobarevným tílkem.

Svým volným střihem si vás získají halenky a košile. Mohou být s krátkým nebo delším rukávem, objevují se ale i kousky bez rukávů, které jsou pro léto jako stvořené. A pokud je už od rána sluníčko schované, nebojte se sáhnout po saku nebo blejzru. Perfektně se hodí k džínům i látkovým kalhotám.


Foto: Pixabay.com

 

V závanu pohodlí

Upřednostňujete praktičnost a sázíte na sportovní kousky? Proč ne. Pokud se v šatech nebo halenkách necítíte dobře, nepřemlouvejte se do nich.

Namísto kabátku můžete zvolit sportovní vestu nebo nepromokavou bundu do deště. Skvěle vypadají také džínové bundy, vybírat navíc můžete i z barevných modelů. Naprosto jasnou volbou jsou potom mikiny s kapucí, které najdou své uplatnění při večerních grilovačkách. Nezapomeňte na sportovní trika a tílka s funkčními vlastnostmi.

Spodní část vašeho outfitu můžou tvořit kromě kraťasů také legíny. Na túrách zase využijete praktické kalhoty s odepínacími nohavicemi. Budete s nimi připravená i na neočekávaný déšť. Nakonec bychom možná nezavrhovali ani šaty nebo sukně, i ty totiž můžete pořídit ve sportovním stylu.


Foto: Pixabay.com

 

Jaké trendy letos vládnou?

Tak jako každý rok, i letos se můžete nechat inspirovat tím, co zrovna frčí. Sezóna jaro/léto 2021 se nese ve znamení neutrálních barev, např. černé nebo béžové. Chybu neuděláte ani s bledě modrou nebo červenou. A květinové vzory jsou stálice.

Pokud jste odvážná a neděláte si těžkou hlavu z pohledů, které přistanou na vašich nohách, zvolte minisukni. Komfort pak zaručují oversized modely. Zde vybírejte z košilí nebo zvonových kalhot, které se postupně vracejí do módy.

A plavky? Letošnímu roku vévodí jednodušší střihy v kombinaci s barevnými vzory.

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram