Prosluněný newyorský den Toma Forda - kolekce RTW 2022

Prosluněný newyorský den Toma Forda - kolekce RTW 2022

Newyorský týden módy je v plném proudu. Tom Ford je každoročně se svou kolekcí pomyslnou třešničkou na dortu. Letošní kolekce ready-to-wear 2022 byla nejen o sportu, ale také barvách i pohledu do minulosti.

foto se svolením NYFW

Kolekce svou barevností i stylem střihu předpovídala neopakovatelný zážitek pro návštěvníky New York Fashion Week. Jakoby se návrhář Tom Ford snažil vymezit proti sociální izolaci, která zasáhla během pandemie prakticky celý svět. Jeho kolekce je barevná tak, že každý model je naprosto snadno identifikovatelný v jakémkoli prostředí. Sportovní střihy navíc přímo vybízí k venkovním aktivitám. Aby bylo oblečení pohodlnější, pohrál si návrhář kromě sportovních střihů také s oversize stylem, který spojil s elegantními materiály - hedvábím a saténem.

foto se svolením NYFW

"V dnešní době je fotogenické oblečení takové, které nepůsobí nesměle. Proto je má kolekce sice jednoduchá ve svém střihu, ale ne ve svém dopadu. Myslím, že toto je nadějná kolekce ve chvíli, kdy všichni potřebujeme naději. Potřebujeme ji více než kdy dříve," řekl návrhář Tom Ford pro magazín Vogue.

foto se svolením NYFW

Přehlídka se konala v divadle Davida Kocha v Lincolnově centru. Obvykle je taková show považována za událost s nutností dress code - black tie. Tom Ford ale chtěl tento koncept rozstřelit, a to jak na přehlídkovém mole, tak i v obecenstvu. Podle tohoto slavného návrháře totiž v budoucnu nebude gala oblékání tak konvenční jako dnes. Flitry, třpytky, zvířecí vzory, džínový materiál, zlaté a metalické detaily jsou podle něj hudbou budoucnosti formálního oblékání.

foto se svolením NYFW

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram