Rádi byste zapomněli na všechny strasti života a nechali vaše tělo řádně zrelaxovat?

Rádi byste zapomněli na všechny strasti života a nechali vaše tělo řádně zrelaxovat?

V tom případě byste si měli pořídit houpací vak od české značky Hojdavak a dovolit si terapii houpáním. A pozor! Myslí se i na ty nejmenší.

Zakladatelkou oblíbených Hojdavaků je Petra Holá. „Hojdavak jsem založila před deseti lety. Prvotní impulz založit firmu přišel hned po narození prvního dítěte, když jsem hledala produkt, který by mi pomohl při uspávání syna,“ mluví o začátcích Hojdavaku sympatická blondýnka a vysvětluje, že od roku 2012 se značka specializuje nejen na závěsné textilní kolébky pro miminka, ale i houpačky pro děti a relaxační křesla pro dospělé.

Petra tak svými závěsnými textilními vaky pomáhá maminkám při uspávání jejich miminek, přináší radost dětem z pohybu a podporuje fyzický i mentální odpočinek dospělých.

A kolik Hojdavaků má doma sama majitelka, a kolik času tráví v závěsných vacích? 
U nás rčení „kovářova kobyla chodí bosa“ rozhodně neplatí. Hojdavaky od nejmenšího po ten největší obývaly a obývají náš prostor permanentně. Jen se mění jednotlivé typy dle věku dětí. Dnes po 10 letech existence značky využíváme ten nejnovější a největší Maximus, a to nejen já s dětmi, ale i manžel. Právě Maximus byl vytvořen s požadavkem uspokojit i muže. A jsem moc ráda, že se to povedlo. Doma máme jeden, ale na chalupě dva outdoorové, speciálně vyvinuté pro venkovní použití. Frekvence využívání je velice častá, dá se říct, že každý den je naše houpací křeslo v pohybu.

„Dnes po 10 letech existence značky využíváme ten nejnovější a největší Maximus, a to nejen já s dětmi, ale i manžel.“

 

Váš poslední produkt je přizpůsoben pro outdoorové využití. Co má za benefity a z kolika barevných variant mohou zákazníci vybírat? 
Když jsme před koncem roku 2020 představili největší houpací křeslo Maximus s nosností do 140 kg , stále jsem si říkala, že nám v nabídce ještě něco chybí a myšlenky mi utíkaly na chalupu a zahradu. U truhláře jsme poptali bezpečné ošetření dřeva, aby bylo odolné proti povětrnostním vlivům a pak už chyběla jen vhodná tkanina. Hledání bylo delší, jelikož jsem měla nároky na příjemný dotek, voděodolnost, odolnost proti opotřebení, špíně, ale i barevnou nabídku. No a když člověk hledá a ví co hledá, i kdyby to byla jehla v kupě sena, je velká šance, že to najde. Maximus outdoor jsme začali nabízet v polovině roku 2021 a nyní zákazníci mohou vybírat ze 4 barev – béžové, tmavě šedé, modré a bílé.

Jaké druhy vaků v současnosti nabízíte? 
Naše nabídka zahrnuje všechny věkové kategorie. Dnes si u nás na e-shopu www.hojdavak.cz zákazník může vybrat ze 4 základních produktů, z čehož některé mají ještě své varianty. Je to kolébka pro miminka Baby ve dvou velikostech, houpačka pro malé děti Junior, houpací křeslo Maxi pro děti a ženy, a nakonec houpací křeslo Maximus i pro muže v indoorové a outdoorové variantě.

„Naše nabídka zahrnuje všechny věkové kategorie.“

 

Všechny Hojdavaky, ať už pro dospělé, či pro ty nejmenší, jsou jednobarevné. Lze si u vás ušít i Hojdavak se vzory?
Vzhled našich produktů odráží naši filozofii i design, který je nám blízký. Chceme nabízet praktické a funkční zboží s dlouhou trvanlivostí. Proto využíváme pouze jednobarevné tkaniny, které příliš nepodléhají módním trendům a hodí se do každého interiéru či exteriéru. V minulosti jsme měli několik limitovaných nabídek, kdy jsme si nechali potisknout látky rozsypaným logem Hojdavak. Rozhodně nevylučuji, že zase něco vymyslíme, ale vždy to bude ve střízlivém designu. Pokud by nám někdo přinesl vhodnou tkaninu s potiskem a řekl, že chce z toho Hojdavak, určitě bychom mu vyšli vstříc.

„Chceme nabízet praktické a funkční zboží s dlouhou trvanlivostí. Proto využíváme pouze jednobarevné tkaniny, které příliš nepodléhají módním trendům a hodí se do každého interiéru či exteriéru.“

Jak vás napadlo pojmenovat firmu Hojdavak? 
Byl to dost spontánní proces. Jsme československá rodina, manžel pochází se Slovenska. U miminka jsem často používala slovo „houpat“, ve slovenštině „hojdať“, ale já jsem vždy říkala „hojdat“, což teda není ani slovensky ani česky. Tak vzniklo slovo Hojdavak – tedy vak pro houpání a uspávání miminek. 

Proč by si lidé měli Hojdavak pořídit?
Prvním důvodem je fakt, že jemné houpání všechny baví a co navíc, je prospěšné pro náš organismus. Jde o přirozenou relaxační terapii, kdy tělo reaguje uvolněním svalového napětí a mozek si vzpomene na prenatální pobyt v maminčině bříšku a navodí pocit klidu a pohody. Současně je vědecky prokázáno, že houpání zlepšuje paměť a podporuje nová propojení v mozku. A proč se houpat zrovna v Hojdavaku? Protože jsou bezpečné a velice příjemné díky svému originálnímu střihu i použitým materiálům. Vydrží mnoho let a budou často v provozu. A nakonec jde o český produkt, jehož koupí podpoříte práci českých lidí i chráněné dílny.

„Protože jsou bezpečné a velice příjemné díky svému originálnímu střihu i použitým materiálům. Vydrží mnoho let a budou často v provozu.“

 

Co vás odlišuje od konkurence? 
Ten nejviditelnější rozdíl je komplexita nabídky houpacích závěsných vaků, které máme od miminka po dospělé, do interiéru i exteriéru. Také konstrukce závěsných křesel a střih vaků je originální. Sami jsme si je vymysleli a vlastníme na ně ochranný průmyslový vzor. Hlavními požadavky byly pohodlnost, jednoduchá instalace a bezproblémová údržba. Velké úsilí vkládáme i do nabízených služeb. 90% objednávek odbavujeme do 2 pracovních dnů. Zákazník si může zboží vyzvednout i osobně, což u malých výrobců a e-shopů není samozřejmostí. To také platí o prodloužené době možného vrácení bez udání důvodu na 30 dní a úhradu dopravného při vrácení či výměně z naší strany. Jsme k našim zákazníkům vstřícní a řešíme jejich požadavky individuálně.

„90% objednávek odbavujeme do 2 pracovních dnů. Zákazník si může zboží vyzvednout i osobně, což u malých výrobce a e-shopů není obvyklé. To také platí o prodloužené době možného vrácení bez udání důvodu na 30 dní a úhradu dopravného při vrácení či výměně z naší strany.“

Kde je vhodné závěsnou kolébku či závěsné křeslo pro dospělé umístit? 
Nejvhodnějším prostorem je obývací pokoj, kde je centrum dění, kde trávíte nejvíce času přes den a kde se potkáváte s rodinou. U kolébky pro miminka a houpačky pro malé děti je to nezbytnost, mít dítě stále na očích. U závěsných křesel je vhodných umístění nespočet. Pro větší děti může být v pokojíčku, dospělák ji ocení pod pergolou, na zahradě na stromě, jednoduše kdekoliv je dostatečný prostor a pevný kotevní prvek, který lze k zavěšení využít. 

Chystáte v budoucnu novinku? 
Mám pocit, že stále zavádíme nějaké novinky, ať malého či velkého charakteru. Naposledy jsme představili látkový potah na pružinu pro kolébku Baby, jelikož si o ni maminky psaly. Tento rok jsme také kompletně přešli na směsovou tkaninu, která má pro nás nezbytný certifikát zdravotní nezávadnosti té nejpřísnější třídy. Nová tkanina je od 100% bavlny k nepoznání, ale poskytuje výrazně lepší vlastnosti pro údržbu, dlouhou životnost a celkovou udržitelnost. Nejbližší novinkou budou nové doplňky pro závěsná křesla v podobě praktických kapes pro knížku, mobil nebo kapesníky. 

„Nová tkanina je od 100% bavlny k nepoznání, ale poskytuje výrazně lepší vlastnosti pro údržbu, dlouhou životnost a celkovou udržitelnost.“

Navštivte naše stránky www.hojdavak.cz nebo profily na Facebooku či Instagramu a seznamte se s našimi Hojdavaky, které potěší, třeba jako dárek, každého malého čiperu i velkého dospěláka!

 

 

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram