Resort Chanel 2018 oživuje nadpozemskou krásu antického Řecka

Resort Chanel 2018 oživuje nadpozemskou krásu antického Řecka

Móda se mílovými kroky žene dopředu, ale kolekce Chanel to porušila. Nezastavila se. Obrátila se a utekla tisíce let zpátky. K antice. A starověkému Řecku.

Stačí jen jeden pohled a dokážeme říci, že Resort 2018 se nese v duchu bohémství, antických múz a řeckých bohyň. Má v sobě moudrost starých národů, krejčovské umění na té nejvyšší úrovni, ikoničnost Coco i Karla, vysokou eleganci, neuchopitelnou krásu a nepochopitelnou přitažlivost. Atraktivitu, která nelpí v kožených bodycon šatech, hlubokých výstřizích ani pracném stylingu. Ale přitažlivost, které se neříká nadpozemská bezdůvodně.


Ostatně těch důvodů nám kolekce Chanel přinesla nespočet. Jen tak na okraj se zmíníme třeba o tom, že módní přehlídka proběhla v prostorách, které připomínaly prostranství před antickým chrámem, a modelů bylo 86! Pro Chanel pod vedením Lagerfelda běžné číslo u jarních a podzimních kolekcí, nikoli u Resort. Tentokrát tomu však bylo jinak a obrovského počtu modelů jsme se dočkali i u Cruise kolekce, která teprve předchází Ready-to-Wear. Chanel si to bez sebemenších pochyb jednoduše může dovolit.


Jemná souhra materiálů, kde se do popředí vedle tradičního tvídu dostal šifon, byla prvním z bodů, který nás po pár vteřinách dokázal přesvědčit, že Chanel Cruise '18 má prostě víc, než kdo čekal. Přenáší atmosféru bohémského stylu a starověkého Řecka v jednom. Naprosto důvěryhodně vykresluje eleganci a svým způsobem jednoduchou módu ve spojení s tematicky upravenými vlasy a ostrými černými linkami. Vysoké gladiátorky dodávaly svou barvou špetku moderního nádechu.  

Řecko. Antika. Zlato. Šperky. Řasení. Gladiátorky. Přírodní tóny. Rozpuštěné vlasy a atmosféra ležérní elegance.Ta, která tentokrát dala daleko více jak tvídové kostýmky. 



vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram