dnes je 15.06.2021 a svátek má Vít

Restaurace FoodLab představuje unikátní sladký velikonoční projekt

Přidat na Seznam.cz
To, že je lockdown, ještě neznamená, že musíte být na Velikonoce down. Sladké prokazatelně zvedá náladu a sladká kolekce velikonočních dezertů z Foodlabu vám zvedne náladu zaručeně. Ještě jednou věcí si můžete být jisti. O tahle vejce se s koledníky dělit chtít nebudete.

Hody hody doprovody, hoď se s vejcem do pohody

Jak  myšlenka stvořit limitovanou edici dezertů v podobě velikonočních vajíček vznikla? Co cukrářský tým inspirovalo? Na to odpověděl šéfkuchař FoodLabu Nenad Jovanovic.


Šéfkuchař - Nenad Jovanovic

Nenad je zastáncem moderní kuchyně, inovativního přístupu a neočekávaného spojení chutí z celého světa. Vystudoval Kulinářský institut ve Švýcarsku a jeho profesní dráha vedla přes nejlepší světové restaurace jako například restaurace Geranium, Copenhagen (3 Michelin hvězdy), restaurace Studio, Copenhagen (1 Michelin hvězda), restaurace Belvédère – Lucernské jezero (1 Michelin hvězda). Do FOOD LAB-u přestoupil v roce 2019 z pozice šéfkuchaře restaurace Credo (hotel Merriott) a od té doby společně se svým týmem usiluje o to, aby byla každá vaše návštěva skutečným kulinářským zážitkem.

 

FoodLab má i vlastního pastry chefa Nikoly Jovanovic

 

Nápad vzešel ze vzpomínky, kdy jsem před několika lety barvil vajíčka na cool funky barvy. V kuchyni ve FoodLabu často posloucháme funky, hudba  nás udržuje v dobré náladě, inspiruje i podporuje kreativitu. Jednou jsme poslouchali v kuchyni hudbu a já si vzpomněl na barvení vajíček. A tehdy vznikla idea veselých malých dortíků ve tvaru vajíček v šesti zářivých barvách s náplní uvnitř ve tvaru žloutku.

Kreativita je nám ve FoodLabu vlastní, proto jsme se hned na místě s kolegou, velmi talentovaným cukrářem Nikolou, pustili do diskusí, nákresů a výroby dezertů, které máte aktuálně možnost u nás ve FoodLabu ochutnat. Zůstali jsme v kuchyni celou noc a výsledek? Posuďte sami. 

Velikonoční dezerty jsou dostupné k zakoupení přímo ve FoodLabu na adrese Haštalská 4 Praha 1 nebo také přes wolt.cz. V prodeji budou do poloviny dubna.

 

O FoodLabu

 

FOODLAB čerpá z energie historického centra evropské alchymie, ve kterém je restaurace umístěna. Centra, kde se vědci a alchymisté, z řad těch nejprominentnějších, snažili najít elixír věčného života či nekonečné lásky. V souladu s tradicí této lokality se i my snažíme vytvořit „dokonalý vzorec“. Hledáme to nejlepší z Evropy i Nového světa s cílem vytvořit skutečný gastronomický zážitek. Představujeme inovativní kuchyni v centru Prahy, která potěší chuťové pohárky a okouzlí smysly.

Tajná přísada? Sdílení zážitků nejen z jídla

 

Jádrem našeho konceptu je večerní menu určené ke sdílení, které klasickou večeři proměňuje v nezapomenutelný společný zážitek. Socializace je klíčový faktor pro lidské štěstí a jejím základem je životní styl, který je založen na setkávání a společném prožívání. Pohodu a drobné radosti, které dohromady tvoří mozaiku šťastného života, si u nás proto můžete vychutnat kdykoliv během dne, ať už  přijdete na snídani, oběd nebo večeři.

Zdroj: FOOD LAB

 

Přidat na Seznam.cz
FOODLAB VELIKONOCE RESTAURACE PRAHA VELIKONOČNÍ MENU DEZERT

Související články

Restaurace Food Lab uvádí ve spolupráci s projektem Jsem žena, jsem bohyně. Charitativní menu podle celebrit

Začátkem října proběhla v pražské restauraci FOOD LAB výstava spojená se křtem knihy Jsem žena, jsem Bohyně a kalendáře Jsem žena, jsem Evropa. Restaurace na nápojový lístek na stálo zařadila speciálně namíchaný koktejl Evropa, ze kterého jdou v průběhu roku procenta na tři charity zapojené do projektu – Nadační fond AutTalk, Nadační fond Be Charity a Nadace Krása pomoci.

Celý článek

Zveme vás na 107. AXA Primátorky ve stylu Le Premier

Psal se rok 1910, když se v Praze uskutečnil první závod osmiveslic. Letošní, už stosedmý, ročník odstartuje výjimečně v zářijovém termínu a uskuteční se ve dnech 18. – 20. září na nábřeží Vltavy Prahy 2. Trasa Primátorek začíná u Veslařského ostrova, cíl je mezi Železničním a Palackého mostem.

Celý článek

Středomořská atmosféra v Hliněné Baště

Hliněná Bašta se těší na babí léto. Prostorná terasa u rybníčku obklopeného kolem dokola vzrostlými stromy, lehký větřík i zurčení vody z potůčku umocňují dokonalé kulinární zážitky, kterými je Hliněná Bašta pověstná.

Celý článek

Romantika nad pražskými střechami. Večeře v oblacích se vrací

Nejkrásnější zážitek léta! Večeře pořádané až padesát metrů nad zemí, v nichž se dokonale snoubí romantika s adrenalinem a špičkovou gastronomií, opět ozdobí pražskou nabídku netradičních zážitků. A přestože se mnoho zákazníků vrací na Dinner in the Sky opakovaně, nejkrásnější je tento zážitek úplně poprvé.

Celý článek

Kam vyrazit o víkendu na snídani?

Víkendová snídaně, oběd nebo večeře. Je jedno na jak dlouho se vám to protáhne, protože pro vás máme několik skvělých míst, kde zaručeně vydržíte celý den.

Celý článek

Letošní dovolenou si budeme užívat v Česku

Vzhledem k nejisté situaci kolem pandemie a všeobecně omezeným možnostem cestování po světě, bude hodně lidí měnit plány na letní dovolenou. Hranice mnoha států jsou stále uzavřené, letiště výrazně omezila provoz, ne všude fungují hotely nebo stravovací zařízení, proto mnoho rodin  i jednotlivců bude volit dovolenou v České republice.

Celý článek

Sladké pečení s jablky a mrkví

Zapomeňte na klasické recepty a pojďte s námi experimentovat. Máte rádi bábovku? Co takhle do přidat trochu šťavnatých jablek pro lepší chuť? Jaro je plné i sladké mrkve, tak toho pojďme využít, aby si pochutnali všichni z rodiny.

Celý článek

Krásná zahrada, romantický dvůr selské usedlosti, ale především skvělé jídlo vám v restauraci Baroko učaruje

Protože k dobrému životnímu stylu patří bezpochyby i skvělé jídlo, je tu opět rubrika Móda v kuchyni. Tentokrát jsme navštívili restauraci Baroko v Praze 10.

Celý článek