dnes je 16.07.2019 a svátek má Luboš

Restaurace, která zkvalitní a obohatí váš život i díky vegetariánskému menu, sídlí v Praze

Přidat na Seznam.cz
​Nemohli jsem odmítnout pozvání do pražské restaurace FoodLab na degustační vegetariánské menu. A jak to dopadlo?

Restaurace FOODLAB se na svých stránkách pyšní heslem, že si u nich užijeme jídelní senzaci ponořenou do historie a tajemství. A vlastně tohle motto přesně vystihuje naše pocity. Na jídlo jsme si zašli s Bárou Mottlovou, abychom společně načerpali energii z historického centra evropské alchymie.

Restaurace FoodLab slibovala gastronomický zážitek, a tak se také stalo

Nenašli jsme zde sice elixír věčného mládí, zato jsme objevili vegetariánskou restauraci, která má co nabídnout! FOODLAB díky svému nadhledu přesahuje hranice toho, o co se obyčejná restaurace v Česku obvykle zajímá. Zapomenuté příchutě z celého světa zde kombinují a upravují tak, aby vytvořili dokonalé recepty. Spojuje se zde nové se starým a díky tomu zde proudí spoustu pozitivní energie. Ale to, co vás asi zajímá nejvíce, je, jaký byl skutečný gastronomický zážitek, a to už vám prozradí přímo Bára Mottlová, která je velkým gurmánem. Jak Báře chutnalo?

„Když je člověk vegetarián, může se zdát, že je v restauracích dost omezený. Často tomu tak i je. Vegetariánská nabídka menu se pohybuje od smaženého sýra po smažený květák a zapečenou brokolici. Ve Foodlabu tomu tak není ani z daleka. Nejen, že si umí naprosto božsky vyhrát se zeleninovými variacemi v krásně nazdobených porcích, takže se velmi pokochá i oko, ale třeba i sýrová nabídka je naprosto božská. Takže čtyř chodové menu - polévka, předkrm, hlavní chod i desert je procházka růžovou zahradou. NEVĚŘÍTE? Vřele doporučuji zajít na gastro zážitek za velice příznivé ceny v naprosto krásném, designovém prostředí. Takže pozor Haštalská 4."

 

Mé degustační menu

•Salát z marinované červené řepy, mango, ricotta, kozí sýr a rukola
•Cizrnový hummus, marinovaná žlutá řepa, pistáciové pesto, crudité
•Quinoa s pečenou dýní, sušená rajčata, čekanka
•Crème brûlée trio

food-lab.cz/

Přidat na Seznam.cz
BARBORA MOTTLOVÁ MÓDA V KUCHYNI FOODLAB RESTAURACE VEGETARIÁN VEGETARIÁNSKÉ MENU

Související články

Vyhrajte lístek na Colours of Ostrava s Tsampou ProTibet!!!

Pochutnat si – udržovat linii – nehladovět. A ještě tím pomáhat na druhé straně světa! Připadá Vám to nemožné? Vyzkoušejte tsampu – tradiční tibetské jídlo, které k nám přináší nezisková organizace MOST ProTibet. Vymyslete svůj vlastní recept a vyhrajte lístek na Colours of Ostrava!

Celý článek

Báře Basikové to na filmové premiéře opravdu slušelo!

Premiéra filmu Godzilla 2 Král Monster v IMAX na pražské Floře zářila známými osobnostmi. Mimo jiné i Bárou Mottlovou či Petrem Vojnarem.

Celý článek

Móda na cestách v Toskánsku - den šestý

Tohle ráno bylo opravdu lenivé a pozvolné... Vždyť už jsme toho za necelý ten týden hodně procestovali, poznali, nafotili a snědli...

Celý článek

Móda na cestách v Toskánsku- den pátý

Dnešní plány začaly už od samého rána. Na osmou hodinu jsme byli pozváni na snídani do nejbližší vesničky od našich hostitelů Zdenky a Martina z cestovky Si Toskánsko. 

Celý článek

Móda na cestách v Toskánsku - den čtvrtý

Dneska jsme si dali se vstáváním pěkně na čas. Venku sice svítilo sluníčko, ale my jsme neměli kam spěchat. Přeci jen jsme na pracovní DOVOLENÉ a spoustu "práce" jsme už zvládli, dost toho viděli a nafotili. Vlastně největší dilema tohoto rána bylo, co si dáme k snídani.

Celý článek

Móda na cestách v Toskánsku - den třetí

I dnešek si zasloužil výbornou a vydatnou snídani, a i když se dnes z pelíšku lezlo ještě hůř než včera, těšení na dnešní nemalé plány bylo silnější, a tak jsme se kolem půl deváté slezli v kuchyni.

Celý článek

Móda na cestách v Toskánsku - den druhý

Po více jak jedenácti hodinovém spánku jsme se probudili do větrného a zamračeného rána. Dalším problémem byla i nefunkční wifi, což mělo na svědomí nepříznivé počasí. 

Celý článek

Móda na cestách v Toskánsku - Den první

Kdo by nemiloval cestování a módu! A co to takhle spojit road trip ve skvělé společnosti plný kvalitního jídla, poznávání, focení, natáčení a srandy? Tomu nelze odolat, co myslíte?

Celý článek