dnes je 17.09.2019 a svátek má Naděžda

Restaurace, která zkvalitní a obohatí váš život i díky vegetariánskému menu, sídlí v Praze

Přidat na Seznam.cz
​Nemohli jsem odmítnout pozvání do pražské restaurace FoodLab na degustační vegetariánské menu. A jak to dopadlo?

Restaurace FOODLAB se na svých stránkách pyšní heslem, že si u nich užijeme jídelní senzaci ponořenou do historie a tajemství. A vlastně tohle motto přesně vystihuje naše pocity. Na jídlo jsme si zašli s Bárou Mottlovou, abychom společně načerpali energii z historického centra evropské alchymie.

Restaurace FoodLab slibovala gastronomický zážitek, a tak se také stalo

Nenašli jsme zde sice elixír věčného mládí, zato jsme objevili vegetariánskou restauraci, která má co nabídnout! FOODLAB díky svému nadhledu přesahuje hranice toho, o co se obyčejná restaurace v Česku obvykle zajímá. Zapomenuté příchutě z celého světa zde kombinují a upravují tak, aby vytvořili dokonalé recepty. Spojuje se zde nové se starým a díky tomu zde proudí spoustu pozitivní energie. Ale to, co vás asi zajímá nejvíce, je, jaký byl skutečný gastronomický zážitek, a to už vám prozradí přímo Bára Mottlová, která je velkým gurmánem. Jak Báře chutnalo?

„Když je člověk vegetarián, může se zdát, že je v restauracích dost omezený. Často tomu tak i je. Vegetariánská nabídka menu se pohybuje od smaženého sýra po smažený květák a zapečenou brokolici. Ve Foodlabu tomu tak není ani z daleka. Nejen, že si umí naprosto božsky vyhrát se zeleninovými variacemi v krásně nazdobených porcích, takže se velmi pokochá i oko, ale třeba i sýrová nabídka je naprosto božská. Takže čtyř chodové menu - polévka, předkrm, hlavní chod i desert je procházka růžovou zahradou. NEVĚŘÍTE? Vřele doporučuji zajít na gastro zážitek za velice příznivé ceny v naprosto krásném, designovém prostředí. Takže pozor Haštalská 4."

 

Mé degustační menu

•Salát z marinované červené řepy, mango, ricotta, kozí sýr a rukola
•Cizrnový hummus, marinovaná žlutá řepa, pistáciové pesto, crudité
•Quinoa s pečenou dýní, sušená rajčata, čekanka
•Crème brûlée trio

food-lab.cz/

Přidat na Seznam.cz
BARBORA MOTTLOVÁ MÓDA V KUCHYNI FOODLAB RESTAURACE VEGETARIÁN VEGETARIÁNSKÉ MENU

Související články

Kristina Nemčková - rozhovor o úspěšné kuchařce i o módě

Kristina Nemčková nám utkvěla v paměti především jako vítězka populárního pořadu MasterChef. V jejím věku šlo o nevídaný úspěch a my jsme její kariéru začali se zájmem pozorovat. A teď jsme nadšeni z její skvělé kuchařky #UPGRADE.

Celý článek

Nové stolování od značky Dior ocení zejména lidé ve znamení Panny

Letní kolekce kreativní návrhářky Dior Maison, Cordelie de Castellane představuje několik stolovacích prvků, které ocení zejména lidé ve znamení Panny.

Celý článek

INSPIRACE: 11 podzimních svatebních dortů, které byste měli vidět

Nebudeme si nic nalhávat, netradiční svatební dorty nás upřímně baví! A cukráři a umělci, kteří je tvoří jsou v pravém slova smyslu designéry. Které byste si neměli na podzim 2019 nechat ujít?

Celý článek

Vyhrajte lístek na Colours of Ostrava s Tsampou ProTibet!!!

Pochutnat si – udržovat linii – nehladovět. A ještě tím pomáhat na druhé straně světa! Připadá Vám to nemožné? Vyzkoušejte tsampu – tradiční tibetské jídlo, které k nám přináší nezisková organizace MOST ProTibet. Vymyslete svůj vlastní recept a vyhrajte lístek na Colours of Ostrava!

Celý článek

Báře Basikové to na filmové premiéře opravdu slušelo!

Premiéra filmu Godzilla 2 Král Monster v IMAX na pražské Floře zářila známými osobnostmi. Mimo jiné i Bárou Mottlovou či Petrem Vojnarem.

Celý článek

Móda na cestách v Toskánsku - den šestý

Tohle ráno bylo opravdu lenivé a pozvolné... Vždyť už jsme toho za necelý ten týden hodně procestovali, poznali, nafotili a snědli...

Celý článek

Móda na cestách v Toskánsku- den pátý

Dnešní plány začaly už od samého rána. Na osmou hodinu jsme byli pozváni na snídani do nejbližší vesničky od našich hostitelů Zdenky a Martina z cestovky Si Toskánsko. 

Celý článek

Móda na cestách v Toskánsku - den čtvrtý

Dneska jsme si dali se vstáváním pěkně na čas. Venku sice svítilo sluníčko, ale my jsme neměli kam spěchat. Přeci jen jsme na pracovní DOVOLENÉ a spoustu "práce" jsme už zvládli, dost toho viděli a nafotili. Vlastně největší dilema tohoto rána bylo, co si dáme k snídani.

Celý článek