dnes je 19.04.2019 a svátek má Rostislav

Restaurace, která zkvalitní a obohatí váš život i díky vegetariánskému menu, sídlí v Praze

Přidat na Seznam.cz
​Nemohli jsem odmítnout pozvání do pražské restaurace FoodLab na degustační vegetariánské menu. A jak to dopadlo?

Restaurace FOODLAB se na svých stránkách pyšní heslem, že si u nich užijeme jídelní senzaci ponořenou do historie a tajemství. A vlastně tohle motto přesně vystihuje naše pocity. Na jídlo jsme si zašli s Bárou Mottlovou, abychom společně načerpali energii z historického centra evropské alchymie.

Restaurace FoodLab slibovala gastronomický zážitek, a tak se také stalo

Nenašli jsme zde sice elixír věčného mládí, zato jsme objevili vegetariánskou restauraci, která má co nabídnout! FOODLAB díky svému nadhledu přesahuje hranice toho, o co se obyčejná restaurace v Česku obvykle zajímá. Zapomenuté příchutě z celého světa zde kombinují a upravují tak, aby vytvořili dokonalé recepty. Spojuje se zde nové se starým a díky tomu zde proudí spoustu pozitivní energie. Ale to, co vás asi zajímá nejvíce, je, jaký byl skutečný gastronomický zážitek, a to už vám prozradí přímo Bára Mottlová, která je velkým gurmánem. Jak Báře chutnalo?

„Když je člověk vegetarián, může se zdát, že je v restauracích dost omezený. Často tomu tak i je. Vegetariánská nabídka menu se pohybuje od smaženého sýra po smažený květák a zapečenou brokolici. Ve Foodlabu tomu tak není ani z daleka. Nejen, že si umí naprosto božsky vyhrát se zeleninovými variacemi v krásně nazdobených porcích, takže se velmi pokochá i oko, ale třeba i sýrová nabídka je naprosto božská. Takže čtyř chodové menu - polévka, předkrm, hlavní chod i desert je procházka růžovou zahradou. NEVĚŘÍTE? Vřele doporučuji zajít na gastro zážitek za velice příznivé ceny v naprosto krásném, designovém prostředí. Takže pozor Haštalská 4."

 

Mé degustační menu

•Salát z marinované červené řepy, mango, ricotta, kozí sýr a rukola
•Cizrnový hummus, marinovaná žlutá řepa, pistáciové pesto, crudité
•Quinoa s pečenou dýní, sušená rajčata, čekanka
•Crème brûlée trio

food-lab.cz/

Přidat na Seznam.cz
BARBORA MOTTLOVÁ MÓDA V KUCHYNI FOODLAB RESTAURACE VEGETARIÁN VEGETARIÁNSKÉ MENU

Související články

Očarovaná městem bohů Barbora Mottlová vypráví

Nechci se vůbec rouhat, ale v Paříži, Římě a v Barceloně už jsem byla několikrát a Amsterdam si šetřím na teplejší dny. 

Celý článek

Kadeřník Honza Kořínek bojuje v Paříži o mezinárodní kadeřnickou soutěž

Už v pondělí 25. března 2019 se dozvíme výsledky soutěže, které se účastní i šikovný český kadeřník Honza Kořínek. Podpořte ho svým hlasem veřejnosti.

Celý článek

Asijská restaurace Chilli & Lime: Rozkvetlá zahrada plná lahodných chutí

Jste milovníci asijské kuchyně, ale stále jste nenašli tu „pravou“? Nová restaurace Chilli & Lime v samotném centru Prahy vás uchvátí, to vám slibujeme!

Celý článek

Jogamatka sbalená na Bali

Pro jednoho pravý ráj na zemi a pro druhého dovolená "za trest". Názory na tuto indonéskou destinaci se překvapivě rozcházejí, ale posuďte sami... Namaste.

Celý článek

3 recepty z blahodárné cukety

Cuketa, módní záležitost ze světa zeleniny. Ptáte se proč? Díky její neutralitě lze recepty z této suroviny připravit na tisíc způsobů, přitom rychle, chutně a především zdravě!

Celý článek

Sladké pečení? Jde to i zdravě aneb V hlavní roli špalda

Místo bílé mouky špaldová, rafinovaný cukr nahraďte třtinovým a kakao vyměňte za karob. Přidejte ovoce, semínka či kokos a zdravý recept připravíte v cuku letu. Pojďme na to!

Celý článek

Polévky pro uzdravení vašeho těla

Dochází vám inspirace, co dobrého si uvařit k jídlu? Chcete, aby bylo jídlo zdravé, dietní a zároveň, aby vás zasytilo a zahřálo v tomto mrazivém počasí? Máme pro vás odpověď: Krémová polévka! 

Celý článek

Na Boží hod i na Štěpána pečená kachna s vanilkou a pekanovými ořechy

Tento recept doporučuje uznávaný šéfkuchař, Steve McHugh ze San Antonia, který vás na Boží hod potěší obměnou oproti klasické pečené kačeně...

 

Celý článek