Revoluční nano nátěry dokážou ochránit exteriér i interiér vašeho domu před viry a bakteriemi

Revoluční nano nátěry dokážou ochránit exteriér i interiér vašeho domu před viry a bakteriemi

Česká inovační firma FN NANO s.r.o. drží v ruce již dvanáct let recept na vysoce účinné protipandemické opatření -  fotokatalytické nano nátěry, které zaručují ochranu před mikroorganismy všeho typu. V současné době jsou tyto produkty nazývány doslova kladivem na koronavirus, jelikož dokážou váš dům ochránit i před ním.

Nano nátěry mají širokou škálu využití a nejsou jen prospěšné pro zdraví, ale také pro celkový design vašeho domu a zahrady.

Jak vlastně nano nátěry fungují?

Je vědecky dokázáno, že nano nátěry čistí vzduch. Jeden metr čtvereční aktivní plochy vyčistí za den tolik vzduchu, kolik jeden člověk spotřebuje za celý rok. Pět metrů čtverečních stačí odstraňovat výfukové zplodiny stejnou rychlostí, jakou je do něho vnáší výfuk benzínového motoru. Tím, že natřete stěny a strop místnosti, dřevěný nábytek na zahradě, nebo rovnou fasádu celého domu, čistíte vzduch, ale také vytvoříte na jejich povrchu vysoce účinnou ochranu proti usazování virů a bakterií, která vás chrání před různými infekcemi. Fyzikální proces zvaný fotokatalytická nanotechnologie využívá světelnou energii a zcela se obejde bez chemie, tudíž jsou nano nátěry ekologické a šetrné k životnímu prostředí. Zároveň neuvolňuje do ovzduší žádné látky, naopak škodlivé látky z něho odstraňuje. Nano nátěry chrání nejen před usazováním mikroorganismů, ale také bojují proti usazováním špíny, chrání povrchy před ultrafialovým zářením a ztěžují vytváření graffiti. Velkým plusem je v poslední době fakt, že dokážou zničit dokonce zárodky koronaviru.


Zdroj: moda.cz

Nejen ochrana, ale také designový prvek

Nano nátěry se dají aplikovat na stěny v interiérech, fasády, sochy, pomníky a jsou jím ošetřeny také školy a kliniky. Dá se s nimi také perfektně oživit zahradní nábytek. Firma FN NANO nabízí spektrum neutrálních barev. Tyto barvy jsou přesně vytvořeny na povrchy, které chcete ošetřit, ať už je to dřevo, nebo beton. Použití je velmi lehké - nanáší se buď válečkem nebo štětcem. Garance na funkčnost nano nátěrů je 10 let. Během této doby nátěry odstraní množství škodlivých látek, tudíž se jedná také o zajímavý ekologický přínos.

 
                    Hotel Bílá růže, Praha                                                                                          Hotel Astra, Srby

 


Zdroj: nextfoto

,,Nano akce‘‘ pro dobrou věc

Ve Žlutých lázních probíhala ekologická zahradní party proti výfukovým emisím, kterou pořádala firma FN Nano. Na akci se sešlo mnoho známých osobností, mezi nimi herec Michal Dlouhý, herečka Petra Jungmanová či návrhář Osmany Laffita. Všichni návštěvníci se zapojili do akce a natírali zdi ve Žlutých lázních nano nátěrem. Tím prakticky kompenzovali emise z provozu svých automobilů a dobrovolně vytvářeli čistý vzduch pro Prahu.  


Zdroj: nextfoto


Zdroj: nextfoto

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram