dnes je 15.01.2021 a svátek má Alice

Romantika na pražské Kampě

Přidat na Seznam.cz
Umění vařit spojené s kvalitními surovinami přináší vynalézavost, která nám v kuchyni mnohdy chybí. Pokud máte chuť poznat jídla, která vás budou hýčkat, máme pro vás perfektní tip.

Dlouholeté zkušenosti, netradiční recepty i zahraniční praxe spojuje majitele pražské restaurace Kampa Park, kde na vás navíc čeká velmi krásné a příjemné prostředí.

„Vynalézat nová jídla nebo přeměnit suroviny na hotová jídla je moje milostná záležitost a snažím se hýčkat naše hosty v maximální možné míře,“  říká šéfkuchař Marek Raditsch.

Právě blížící se svátek sv. Valentýna přináší výborné menu, díky kterému můžete Kampa Park navštívit, i když pravdou je, že na dobré jídlo si sem můžete zajít opravdu kdykoliv. Elegantní prostředí, originální recepty, milý personál, neotřelý výhled na Karlův most a možnost vychutnat si lahodné pokrmy právě na pražské Kampě jsou mnoha důvody, proč poznat novou restauraci.

 

Valentýnské menu v Kampa Park 14. 2. 2020

 

Amuse bouche
Lehce zauzený bio kaviár ze sivena arktického s citrónovým krémem a wonton košíčkem

Předkrm
Sashimi s mušlí sv.Jakuba s ponzu omáčkou, černými lanýži a řeřichou

Hlavní chod
Steak s Australského hovězího wagyu se šalotkovým chutney, pečeným topinamburem a karotkou, omáčka z červeného vína

Dezert
Kokosovo-maracujový cheesecake s mango espumou

Cena 1550,-Kč

Po celý únor vás v Kampa Parku čeká speciální Skrei menu

Možná už tušíte, že valentýnské menu přináší neobvyklé chutě. Ne jinak tomu je i v Kampa Parku, kde si můžete vychutnat polární tresku. Ta se smí lovit pouze v zimních měsících, a také proto je k dostání v restauracích jenom od ledna do března. Skrei neboli polární treska je lovená za polárním kruhem, díky čemuž má její maso jemnou a delikátní chuť. Navíc má polární treska ideální nutriční složení a je velmi zdravá.

Šéfkuchař Marek Raditsch své menu sestavil na základě inspirace ve Skandinávii, kde má menu z polární tresky dlouhou tradici. A co všechno na hosty v Kampa Parku během února čeká? Jako amuse bouche se podávají tresčí játra, jejichž jemná chuť je zvýrazněna jarní cibulkou a doplněná citronovým gelem a pepřem timut z Nepálu, který má lehký citrusový nádech. Dalším chodem bude krémová polévka z polární tresky, která je připravená v thajském stylu, tedy s kokosovým mlékem a citronovou trávou a zeleninou.

Jako hlavní chod se v Kampa Parku servíruje pečená polární treska s jemnými pórkovými raviolami, kapustou, fava fazolkami a slavnou omáčkou XO beurre blanc pocházející z Hongkongu, jejímž základem jsou sušené plody moře, chilli, a česnek. Na závěr pak hosty čeká ještě typický dánský dezert v podobě mandlové rýže podávané s mandlovou granolou, lesními plody a osvěžujícím sorbetem z ostružin.

Cena tříchodového menu činí 1450 korun. V Kampa Parku bude k dispozici přes čtyři týdny, od 28. ledna do 29. února.

 

 

 

kampapark.com

Přidat na Seznam.cz
RADY REDAKCE RESTAURACE KAMPA PARK SVATÝ VALENTÝN VALENTÝNSKÉ MENU VALENTÝN VEČEŘE VALENTÝNSKÁ VEČEŘE MÓDA V KUCHYNI

Související články

Z ostudy kabát aneb ne všechny švy mají zůstat zašité

Koupili jste si právě nový kabát, oblek nebo třeba pouzdrovou sukni? Nemůžete se dočkat, až si tu nádheru poprvé oblečete a půjdete se v ní ukázat ven? Nezapomeňte na to, že některé střihově náročnější kusy oblečení mají kvůli ochraně spojené určité části k sobě a je na zákazníkovi, aby si je sám rozstřihl. Nechcete se přece připojit k té bohužel poměrně veliké populaci lidí, kteří už svým oblečením dávají najevo, jak jsou hloupí.

Celý článek

Restaurace Food Lab uvádí ve spolupráci s projektem Jsem žena, jsem bohyně. Charitativní menu podle celebrit

Začátkem října proběhla v pražské restauraci FOOD LAB výstava spojená se křtem knihy Jsem žena, jsem Bohyně a kalendáře Jsem žena, jsem Evropa. Restaurace na nápojový lístek na stálo zařadila speciálně namíchaný koktejl Evropa, ze kterého jdou v průběhu roku procenta na tři charity zapojené do projektu – Nadační fond AutTalk, Nadační fond Be Charity a Nadace Krása pomoci.

Celý článek

Domácí pohodlíčko aneb dupačky pro dospělé - ideál letošního vánočního dárku

Blíží se Vánoce a s ním i hon na vánoční dárky. Letos je všechno trochu jiné. Většina z nás musela letošní rok strávit převážně v našich domovech. Pohodlí je a bude pro nás velmi důležité a my vám poradíme, jak jej můžete darovat pod stromeček svým blízkým i sami sobě.

Celý článek

Nejžhavější knižní novinky

K podzimním a zimním dlouhým večerům patří kromě svařáku a krbu hlavně knihy. V naší redakci jsme daly hlavy dohromady a vybraly jsme pro vás to nejlepší, co bylo během letošního podzimu vydáno. Pojďte se s námi nechat inspirovat buď tipem na vánoční dárek nebo udělejte radost sobě a obstarejte si zábavu na klidné a pohodové večery.

Celý článek

Jak připravit dokonalý horký nápoj? Začněte tím, že voda je matkou čaje

Zachumlat se pod deku s napínavou knížkou a kvalitním čajem nebo kávou, to je to, po čem v chladných měsících nezřídka zatoužíme. Jak si připravit dokonalý horký nápoj? Jak praví čínské přísloví: „Voda je matkou čaje“.

Celý článek

Nejlepší podzimní dekorace do vašeho obydlí

Dny se krátí a je chladnější počasí, to znamená jediné – ten pravý podzim je už s námi. Zůstává otázkou, zdali jste si už připravili podzimní dekoraci? Pokud ne, pojďte se s námi podívat na zajímavé tipy pro vaše domovy. 

Celý článek

Jednoduché tipy na lepší a kvalitnější spánek

Kvalitní spánek je jednou z největších investic do produktivity a duševního zdraví zítřka. Jen v dnešní, tolik uspěchané době, spánek odsouváme a věnujeme mu stále menší pozornost, a proto máme pro vás několik jednoduchých tipů, díky kterým se opravdu lépe vyspíte.

Celý článek

Outfity na pracovní pohovor: první dojem je nejdůležitější

První dojem je bezesporu velmi důležitý. Zvláště pak pokud se jedná o potenciální budoucí práci. Poradíme, jak zaujmout svým outfitem na pracovním pohovoru. Na módních trendech může záviset i váš dojem!

Celý článek