Rozdílný ideál krásy napříč kontinenty

Rozdílný ideál krásy napříč kontinenty

Co někomu připadá sexy, jiného odpuzuje aneb rozdílné pohledy na krásu ve světovém měřítku. Toužíte po mírách 90-60-90 a nemáte je? Možná jste se jen narodila ve špatné zemi!

zdroj: pixbay.com

Dříve platil ideál krásy Věstonické Venuše, dnes spíše štíhlé modelky. Nás ale minulost nyní nezajímá, pojďme se podívat do světa. Každému se líbí něco jiného a my společně tyto rozdíly zhodnotíme. Některé vám mohou přijít zvláštní, jiné zas odporné. Co kraj, to jiný mrav.

Etiopie

Zde si obyvatelé několika afrických zemí „zdobí“ těla jizvami. U žen jsou jizvy považovány za znak krásy a u mužů za jejich mužství. Řežou se do obličeje, rukou i zad, prostě kamkoli, kde to podle nich vynikne. Je úsměvné, že u nás se spíše snažíme jizvy zakrýt.

zdroj: estnew.com, pinterest.com

Thajsko, Japonsko a Čína

Tady je považován za vrchol krásy, když má žena velmi světlou a bezchybnou pleť. Všechny bledulky by zde zazářily. Číňanky, Japonky ani Thajky se neopalují, a dokonce svou pleť zesvětlují bílým pudrem.

zdroj: pinterest.com, pexels.com

Indie

Indky se vždy halily do barevných šátků a za sexy symbol se zde považuje žena, která má větší prsa i břicho! Je to znak plodnosti i ženství. Zkrášlují se navíc symboly, které jsou malované henou a velké piercingy v nose jsou zde přitažlivou záležitostí.

zdroj: pinterest.com, pixbay.com

Mauretánie

Máte pár kilo navíc? Zde by vás považovali za bohyni. Mladé dívky posílají rodiče do farem, kde je vykrmují. Posléze se kvůli této tradici objevují potíže se žaludkem.

zdroj: pinterest.com, pixbay.com

Barma

Zde ženy braly inspiraci nejspíše od žiraf, jelikož si na své krky natahují spirály, které jsou poměrně těžké a mohou tak svůj krk prodloužit až třikrát. Čím má žena více mosazných prstenců, tedy delší krk, tím je pro své okolí přitažlivější i za cenu celoživotního utrpení a deformaci těla.

zdroj: profimedia.cz

Írán

Centrum pro plastiky nosu pro muže i ženy je Írán. Nejde ani tak o krásu, jako spíše o společenské postavení. Vysoké náklady nikdo neřeší a opravdovou zvláštností je fakt, že i po zahojení nosu nosí někteří místní náplast, aby bylo vidět, že právě oni ji podstoupili.

zdroj: pinterest.com

Keňa

Nad tímto ideálem krásy zůstává rozum stát, v africké zemi zde ženy považují za symbol krásy mít talíř ve rtech, které si samy vyrobí. Začínají od mladých let, kdy si natrhnout ret a postupně si ho zvětšují díky talíři. Dokonce si vyholují kruhy na hlavě a natahují ušní boltce do větších rozměrů.

zdroj: nahaafrica.cz

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram