Rozhovor s jednatelem společnosti KIK Františkem Wagnerem

Rozhovor s jednatelem společnosti KIK Františkem Wagnerem

Zákazníci si u nás vždy vyberou - i o tom je rozhovor s jednatelem společnosti KIK Františkem Wagnerem.

Jak u vás probíhá vánoční sezóna? 

Nehledě na vánoční sezónu zažíváme v posledních třech letech v Česku boom, který dokládá rostoucí počet našich zákazníků a také meziroční nárůst tržeb. V průběhu Vánoc tyto statistiky standardně vrcholí. Z toho důvodu klademe důraz na přípravu a dostatečné zásobování. Jelikož ale vše dovážíme z centrálního skladu z Německa rovnou na prodejny v pravidelných cyklech, nedostáváme se tak do žádných problémů. Zákazníci si u nás vždy vyberou. K hladkému průběhu pomáhají i naši prodejci, kteří jsou proškoleni a ochotni za každé situace zákazníkům poradit.

O jaké zboží mají vaši zákazníci největší zájem?

V probíhající nákupní horečce registrujeme ve všech našich prodejnách zvýšený zájem o vánoční dekorace, stejně tak o další sezónní produkty spojené s Vánocemi (pečení cukroví, prostírání apod.). Lídrem našeho zboží přes Vánoce však zůstává textil. Těší mě, že v podstatě každý zákazník, který k nám zavítá, neodchází s prázdnou a vždy si u nás vybere. Šíře sortimentu a zejména stabilní ceny v průběhu celého roku dávají našim zákazníkům jistotu kvalitního nákupu i v průběhu nejvytíženějších dnů, které přichází tradičně s prvním adventním víkendem. 

Které z vašeho zboží považujete za vánoční hit? 

Vánočním hitem se dají označit veškeré dekorace, dětské hračky a oblečení na zimu. Roste i prodej kuchyňských produktů. Inspiraci lze čerpat i z našich vánočních tipů na dárky prostřednictvím stránek www.oblekamesechytre.cz.   

Kolik prodejen máte a v jakých regionech? 

Naše expanze se v letošním roce zastavila na čísle 188 filiálek.  Prodejny KiK se nachází ve všech regionech. Otevírali jsme nové prodejny, ale redesignovali starší. Našim cílem je přejít na nový design a uspořádání zboží v interiéru všech filiálek do konce roku 2017. V tomto ohledu je před námi ještě velký kus cesty, ale již nyní registrujeme zejména na přehlednost produktů a orientaci v prodejně pozitivní ohlasy od našich zákazníků.

TIP na nákup v prodejně KiK. Vyhledejte si nejbližší prodejnu ve vašem okolí. Stačí kliknout sem

Jak budete mít otevřeno v průběhu Vánoc? 

Většina prodejen bude v průběhu svátků otevřena. Nicméně dle regionu a místa prodejny se otevírací doba může trochu lišit. Doporučuji si dohledat konkrétní provozovnu a její provozní dobu na našich internetových stránkách.

Na Štědrý den má většina našich prodejen otevřeno do 13:00. Prodloužená otevírací doba platí pouze pro filiálky, které jsou součástí nákupního centra. Prodejny se standardní otevírací dobou se znovu otevřou od 27. prosince, výjimku tvoří pouze prodejny, jež jsou součástí obchodního domu Kaufland. Ty mají otevřeno již na Štěpána. Změna v otevírací době nastane také na Silvestra, čas na poslední nákupy budou mít zákazníci do 14:00. Na Nový rok mají naše prodejny zavřeno.

V čem tkví kouzlo nákupu v KiKu jako diskontního řetězce? 

Zákazníky přitahuje šíře a kvalita nabízeného sortimentu. Vědí, že prodejny KiK nabízí textilní, ale i non-food zboží jako například dárkové předměty, doplňky do domácnosti, domácí textil, hračky ale i mnoho sezónních produktů. Obrovskou výhodou je i naše dostupnost prodejen a cenová loajalita k našim zákazníkům. 

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram