S kadeřnicí Evou Komínkovou o vlasových prohřešcích i jejím salonu

S kadeřnicí Evou Komínkovou o vlasových prohřešcích i jejím salonu

Když se chystáte dělat rozhovor s kadeřnicí, napadnou vás některé společenské předsudky. Tak jsme se na ně na rovinu zeptali. 

Jak jste se dostala k povolání kadeřnice?

Měla jsem velmi přísného otce a v podstatě to rozhodl za mne, rok před revolucí ve 13 letech jsem nevěděla co vlastně chci. Určitě jsem mu za jeho rozhodnutí vděčná. 

Přijde vám, že ve společnosti stále panuje domněnka, že kadeřnice jsou holky, co neměly na lepší školu?

Obávám se, že tento předsudek skutečně mezi lidmi převládá, ale pravda to rozhodně není. Znám hodně kadeřníků, kteří si i po maturitě zcela jiného zaměření, dodělali kadeřnické učiliště a v tomto oboru pak setrvali. Dříve, když jsem byla na škole já, měl tento obor možná trochu větší prestiž než v dnešní době. 

Co Vás vedlo k založení vlastního studia?

Byl to společný nápad s mým manželem. Natrefili jsme v Praze Dejvicích na vhodné prostory a velmi brzy se otevíral nový salon Sanett. Jeden salon jsem již mnoho let provozovala v Aši, kde jsem se narodila. Teď v Praze je to už osm let od otevření, začátky byly náročné, ale rozhodně to stálo za to. 

Na čem si ve své práci zakládáte?

Zakládám si na rodinné atmosféře, kterou se ve studiu snažím vytvářet. Na spokojených klientech, kteří se k nám rádi vrací a především profesionalitě. Ta stojí na kvalitním poradenství, kvalitních produktech a dobře odvedené práci.

Jak se udržujete s nejnovějšími trendy v oblasti vlasů?

Zúčastňuji se neustále nějakých kadeřnických kongresů, školení, nezahálím... a hodně čerpám i v digitálních médiích, mám kadeřnické idoly a sleduji je, inspiruji se.

Jaké prohřešky ženy dělají v péči o své vlasy?

"Drogérkové" šampony a domácí barvení... pak přijdou za námi do studia a chtějí barvy z obrázků... Vlasy ale mají navrstvené silikonami, a pak se diví, že výsledky nejsou takové!

Kterou část Vaší práce si užíváte nejvíce? 

Já jsem typ kadeřníka, který je zaměřený na krátké střihy u žen a výstřední barvičky - to mne baví. Ale sama u sebe jsem velmi konzervativní typ, mám dlouhé jednobarevné vlasy; 20 let stejné! (usmívá se)

Jak byste specifikovala vlasovou avantgardu?

Avantgarda je něco, co mne strašně přitahuje, je to únik od každodennosti... Vždy, když se rozhodnu nafotit avantgardní kolekci, týdny i měsíce tím žiji. Každým rokem se posouvám, a myslím, že se zlepšuji i ve věcech, ke kterým se v běžném pracovním dni nedostanu.

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram