Salvatore Ferragamo představil jednu ze svých nejsilnějších kolekcí

Salvatore Ferragamo představil jednu ze svých nejsilnějších kolekcí

Kreativní ředitel Paul Andrew překvapil diváky novou podzimní kolekcí, jež byla prezentována v rámci Milan Fashion Week. Kromě toho, že sbírka představila lehké tkaniny a kůži v tmavých barvách, překvapila i šátkovými potisky a barvami z Ferragamova archivu.

Paul Andrew je u módního domu Salvatore Ferragamo od roku 2016. Zpočátku měl na starost pouze obuv, avšak během tří let se vypracoval na pozici kreativního ředitele dámských oděvů. Nejnovější Ready-to-Wear kolekce byla zaměřena na to, být oblečen od hlavy až k patě. Proto i boty, se kterými měl návrhář mnoholeté zkušenosti, zde sehrály důležitou roli. Andrew se rozhodl projít archivy módního domu, což je v kolekci patrné - zvláště u kožených kabátů, nízkých lodiček a oděvů s šátkovými potisky a patchworkem.

Také pánské oděvy, které má na starost návrhář Guillaume Meilland, měly zákazníkům co nabídnout. Elegantní a nadčasové kousky zhotovené z nejkvalitnějších materiálů jsou něco, co nikdy nezačne nudit. Zvláště v době, kdy se klade veliký důraz právě na kvalitu a střih. Dominantou pánské linie se staly kožené kabáty a saka s hedvábnými klopami. Kromě elegantních kousků se návrhář nebál sáhnout ani po několika sportovně laděných outfitech, což nynější generace s oblibou ve streetwear jistě ocení. Tato sbírka je jednou z nejsilnějších, které kdy módní dům Salvatore Ferragamo představil, proto doufáme, že další kolekce půjdou v obdobných šlépějích.

Vogue.com, WWD.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram