Šaty hodné světové soutěže Miss Universe

Šaty hodné světové soutěže Miss Universe

Jaké šaty oblékne letošní vítězka soutěže Česká Miss 2015 Nikol Švantnerová pro světovou soutěž Miss Universe?

Tak jako nedávno představila své soutěžní šaty Česká Miss World 2015 Andrea Kalousová, nyní dává na odiv svou garderobu i absolutní vítězka letošního ročníku České Miss Nikol Švantnerová, která už 1. prosince odlétá do Las Vegas, kde ji čekají téměř tři týdny intenzivního programu.

Ve Spojených státech totiž tato půvabná kráska bude reprezentovat Českou republiku na světové soutěži Miss Universe. A právě pro tuto příležitost vznikla trojice večerních šatů, které nám Nikol oficiálně předvedla v pražském Atelieru své dvorní návrhářky Terezy Sabáčkové.

Základ všech modelů je z průhledných a jemných, až neviditelných látek z Dubaje. Šaty jsou ručně ozdobené krajkou a štrasem. Střih podtrhuje siluetu Nikol a zároveň rafinovaně zakrývá jen to nejnutnější. První šaty jsou ze stínovaného hedvábí a žluté krajky. Díky třpytivému štrasu a vlajícího materiálu vyvolávají dojem zářícího slunce. Druhé, bílé šaty působí čistě, naopak poslední temně modré se třpytí jako noční obloha a evokují přitažlivost femme fatale.

 

„Inspirovala jsem se samotnou Nikol, ze které vyzařuje neuvěřitelná vnitřní síla. Celý koncept všech modelů připomíná pohádky, ve kterých byla vždy princezna ozdobou všech společenských událostí. Šaty z jemných materiálů potrhují Nikol výraznou osobnost a zdůrazňují její výšku i dokonalou postavu,“  vysvětluje autorka šatů.

 

 

Do třech velkých zavazadel, které s sebou Nikol do Las Vegas poveze, se ale musí vměstnat i národní kostým inspirovaný českým sklem a folklórem, navržený týmem studentek pod vedením návrháře Petra Kaloudy, jenž zvolil materiály jako hedvábnou organzu a kovová vlákna doplněná o strojově paličkované vzory.

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram