Séra s vitamínem C dodají vaší pleti zář. Jak vybrat to pravé?

Séra s vitamínem C dodají vaší pleti zář. Jak vybrat to pravé?

Jak může vitamín C, známý také jako nejvyhledávanější složka péče o pleť všech dob, proměnit naši pleť? Rychle a efektivně, ale jak vybrat ten správný produkt pravě pro vás? 

Zdroj: onest, dermalogica, thebodyshop

Pokud jde o péči o pleť, existuje taková svatá trojice: SPF, retinol a vitamín C. Podle předních odborníků na pleť, pokud jste vyzbrojena všemi třemi a používáte je správně, máte téměř zaručeně našlápnuto na jasnou, hladkou a zdravou pleť. Není tedy divu, že právě vitamín C je jednou z nejvyhledávanějších složek péče o pleť. Každopádně se nejedná o žádnou novinku, spíše se mu jen nevěnovala patřičná pozornost, což se ale v poslední době změnilo.

Řekneme to jednoduše, vitamín C je antioxidant, což znamená, že je to opravdu silný prostředek v boji proti oxidačnímu poškození, a to nejen na povrchu pokožky. Hraje také zásadní roli v době, kdy se naše tělo potýká s nachlazením. Při pravidelném doplňováním vitamínu C u dospělých lze zkrátit dobu nachlazení v průměru až o jeden den. Jedná se tedy o velmi cenného hráče pro naše tělo.

zdroj: pexels.com

Odkud můžeme vitamín C získat?

Vitamín C můžeme začlenit do své každodenní stravy tím, že budeme jíst zeleninu a ovoce s vysokou koncentrací vitaminu C. Kůže je však posledním orgánem, který je v procesu trávení řešen, a proto je potřeba aktivně pleti vitamín C dodávat. Ten tak může efektivně pracovat v rámci kožního metabolismu. Prostě a jednoduše - tělo může získat vitamín C z potravy, naše pokožka ho potřebuje doplňovat v rámci naší péče o pleť.

Co s naší pletí vitamín C dělá?

Má schopnost vyrovnat tón pleti, vypořádat se s pigmentací, rozjasnit pleť, zmenšit jemné linky a vrásky a snižovat přirozený úbytek kolagenu. Je to v podstatě šampion proti stárnutí, který podporuje obnovu elasticity pokožky. To už jsou hodně dobré důvody pro jeho zařazení do naší každodenní péče.

Kdy a jak často používat vitamín C v pleťové rutině?

Vitamín C můžete používat každý den a navrstvit ho pod SPF 30 nebo 50+.

Formy vitamínu C v péči o pleť jsou různorodé. Od masek, čistících produktů, očních krémů až po séra či pleťové krémy. Je tedy jen na vás jakou formu si vyberete, případně zda podpoříte např. čistící produkt ještě sérem s vitamínem C.

A produkty v péči o pleť s vitamínem C, na které nedáme dopustit my? 


Zdroj: onest

Onest Vitamin C Face Serum (onest - 890 Kč) - sérum s vysokou koncentrací vitamínu C doplněno o extrakt indického stromu vrcholáku arjuna pro pevnou a zenergizovanou pleť bez otoků a tmavých kruhů a komplexem mikroskopických řas pro odpočatý vzhled. 


Zdrpj: obchod.dermalogica

Dermalogica Biolumin-C Serum (obchod.dermalogica - 2590 Kč) - vysoce účinné sérum pro rozjasnění pleti. Navíc s obsahem botanických výtažků a chia semínek, které fungují společně s komplexem vitamínu C a vytvářejí přirozenou obranyschopnosti pleti.


Zdroj: thebodyshop

The Body Shop Vitamín C Serum (thebodyshop - 539 Kč) - jemné sérum s obsahem mikro částeček, které odrážejí světlo. Pleť je tak projasněná a zářivá.


Zdroj: notino

La Roche Posay Pure Vitamin C (notino - 1029 Kč) - rozjasňující sérum s vysokou koncentraci vitamínu C. Díky obsahu dalších účinných látek je pleť okamžitě jemnější, hydratovaná a zářivá.


Zdroj: sephora

Ren Clean Skincare Glow Daily Vitamin C Gel Cream (sephora  - 1390 Kč) - gelový veganský krém se stabilizovaným komplexm vitamínu C pomáhá obnovit zářivost, viditelně snižuje výskyt hyperpigmentace a oživí matně vypadající pleť. 

 

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram