Silvestr a oslava nového roku za hranicemi domova

Silvestr a oslava nového roku za hranicemi domova

Pro většinu z nás jsou svátky vánoční a oslava nového roku dny, kdy chceme zpomalit. Více se věnovat rodině, sobě a alespoň v těchto několika dnech vypnout, zregenerovat mysl a užít si čas volna.

Můžeme to pojmout v tempu klidnějším a vydat se za všemi příbuznými a navštívit třeba své rodné město, a nebo sbalit pár věcí a vyrazit někam za hranice. A jelikož už nezbývá mnoho času, máme pro vás pár tipů, pokud se stále rozmýšlíte, kde a jak strávit poslední dny tohoto roku.

Island

Ideální destinace pro dny plné odpočinku, ale také pro velkolepou novoroční party. Pokud jste spíše dobrodružnější povahy a rádi cestujete - na Islandu jsou místa, pro která je zima ideálním obdobím. Jsou to např. ledovcové jeskyně, které nejsou během léta turistům přístupné. Nezapomeňte jen, že dny jsou velmi krátké. Během prosince jsou dny, kdy slunce vyjde odpoledne a již po pár hodinách je tma.

Amsterdam

Není to daleko. Letadlem jste tam za chvilku, ale i autem se to dá hravě zvládnout. Přestože teploty tu v zimě nebudou nejpřívětivější a bude možná i větrno, právě v tomhle období je Amsterdam jedním z nejhezčích měst. Sváteční osvětlení celého města je dechberoucí, takže procházka po zasněženém městě, kterou můžete zakončit v jedné z mnoha útulných kaváren, bude zpříjemněním celého dne.

Florencie

Pokud budete toužit po troše romantiky, Florencie bude tím ideálním místem, ale vzhledem k tomu, že je to město, které nabízí spoustu historických, kulturních a architektonických skvostů - bude i ideálním místem pro dámskou jízdu. Pokud vás náhodou přestanou bavit procházky po historickém městě, můžete potěšit své smysly vynikajícím jídlem doplněným o sklenku dobrého vína.

Za teplem

Kdo není milovníkem sněhu a teplot pod bodem mrazu, ideální volbou útěku a prohřátí těla budou destinace plné slunce a moře i během prosince. Kuba, Thajsko nebo Zanzibar budou tou správnou volbou. 

vogue.com; pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram