Skoncujme se slabými, poškozenými a pomalu řídnoucími vlasy!

Skoncujme se slabými, poškozenými a pomalu řídnoucími vlasy!

Máte slabé, jemné a řídnoucí vlasy bez života? Máme pro vás zaručené a odzkoušené pomocníky z lékárny i drogerie, mezi kterými si jistě vyberete svého hrdinu.

Poškozené slabé vlasy a hlavně padání vlasů není záležitostí pouze stáří. Může nás to potkat během studia, při velkém stresu, během těhotenství nebo po porodu, ale také při vážnější nemoci. V některých případech může padání vlasů způsobit také užívání antikoncepce, nebo držení diety. Ale co s tím, když si nemůžete dovolit drahé přípravky, natož transplantaci vlasů?

Než zpanikaříte, vyzkoušejte některé z cenově dostupných s.o.s. pomocníků z lekárny i drogerie. Přípravky první pomoci, které zaručeně zlepší strukturu a kvalitu vašich vlasů i vlasové pokožky, posílí je zevnitř a tím i podpoří jejich obnovu a růst. Přípravky, které máme skutečně vyzkoušené!

Z LÉKÁRNY

Řada Plantur 39
Řada produktů Plantur 39 od Dr. Wolff je doporučován i specialisty v prvním okamžiku, kdy si všimnete ztráty vlasů, jejich neobvyklého padání, velkého poškození, lámavosti a pocit suchých vlasů. To znamená, že kořínky nemají dostatek energie, aby vlasy „vyléčily“.  Základem je Fyto-kofeinový šampon určený pro různé druhy vlasů (jemné, lámavé vlasy, barvené apod.).  Již po pár umytí budete mít pocit, že jsou vaše vlasy pevnější na dotek a i na pohled vypadají lépe. Celková obnova vypadaných vlasů pouze se šamponem trvá poněkud déle proto, že ji můžete doplnit dalšími přípravky Plantur 39 jako je například tonikum či aktivní kapsle. Ale nesmíte zapomenout také na vitaminy (níže), i ty udělají mnoho.

Alpecin
Kofeinový šampon či tonikum cílí především na dědičné padání vlasů. Ale stejně jako Plantur 39 s fyto-kofeinem posílí kořínky a po pravidelném používání jsou vaše vlasy nejen na pohled silnější. Šampon v podstatě obalí vlas a tím mu přidá na objemu – výsledkem jsou na pohled hustší vlasy.

Biohar a Capillan
Aktivátor vlasových kořínků značky Biohar a Capillan patří mezi další pomocníky nejen při prvních, ale i pokročilých příznacích padání vlasů a jejich řídnutí. Stejně jako Plantur 39 jsou doporučovány specialisty, ale zkušenost je mnohem víc. Tyto tinktury můžu skutečně doporučit! Při pravidelném používání vlasy skutečně sílí a cca po měsíci můžete pozorovat nové vlásky.

Methionin
Methionin je další odpovědí lékaře na poškozené a padající vlasy, ale i ten skutečně pomáhá a nejlépe funguje je-li kombinován právě s kofeinovým šamponem a aktivátorem vlasových kořínků.

Z DROGERIE

Selen a zinek
Selen a zinek, v lékárně koupíte jako tabletky s názvem Selzink, koupíte také v drogerii jako vitaminy pro zdravou pleť, vlasy a nehty. Selen a zinek jsou naprostou jedničkou! Nejen že posilují a zkvalitňují vše, co chceme, aby na nás bylo stále krásné, ale skvěle působí právě na růst vlasů. A začnete-li léčit padání vlasů, jistě chcete, aby vám ty nové narostly a zhoustly, co nejrychleji. Opět vřele doporučuji!

Šampony s optickým efektem pro střídání s kofeinovými šampony
I když už své neduhy s vlasy léčíme, nelze ihned pozorovat výrazné zlepšení. K tomu však můžeme využít celou řadu šamponů vytvářející optický efekt bohatých vlasů. Ideálními jsou pak ty s obsahem keratinu, které opět vytvoří efekt silnějšího vlasu a současně určené pro objem.
Doporučila bych: Loréal Elséve Fibralogy, který zesiluje vlasové vlákno zevnitř, Schauma Aktiv-Coffein a mého nejnovějšího hrdinu s úžasným objemem, co skutečně vydrží i do druhého dne Syoss Volume Lift s keratinem.

Pozor na kondicionéry
Suchým a slabým vlasům chceme často dopřát pořádnou výživu a péči pomocí různých kondicionérů, ty však mohou vlasy naopak zatížit. Vzhled suchých vlasů jen tak nezmizí a pokud máte opravdu málo jemných slabých vlasů, tento efekt ještě zhoršíte tím, že budou spíše zplihlé, než objemné.

Když nic nepomůže
Pokud budete mít po dvou měsících pocit, že vám nic z uvedeného nepomohlo, nebudete pozorovat ani minimální změnu, určitě zajděte za specialistou, který vám provede diagnostiku vlasů a vlasové pokožky a poradí s léčbou přesně pro vás. A uvidíte, že již po třech měsících budete pozorovat nové pramínky v místech, kde už bylo vlásků opravdu málo!

Obrázky: google.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram