Šperky z pravých perel – symbol elegance a luxusu

Šperky z pravých perel – symbol elegance a luxusu

Od počátku lidské historie byly perly považovány za vzácný, neobvyklý a krásný šperk. Již pradávné kultury Egypta, Číny, Řecka i Říma si perel velmi cenily.

Perly jsou ztělesněním ženské krásy a přirozeného půvabu díky jedinečnosti a výjimečné čistotě každé perly. Dokonalá perla se v přírodě nachází pouze v jedné z tisíce perlorodek. A tento malý zázrak přírody se stal nejkrásnější ozdobou šperků.

Ztělesnění přirozeného půvabu a krásy
Pravé perly jsou skutečným ztělesněním přirozené krásy půvabu, neboť nejsou nijak mechanicky upravovány. Ve své přirozené kráse jsou zasazovány do vybraných materiálů a tvoří tak překrásné šperky.

Ať už se jedná o perly mořské nebo říční, vždy jsou naprostým originálem. Ano i říční perly neboli sladkovodní perly jsou pravé, i ony vyrůstají v perlorodkách. A právě perlorodka utváří jejich tvar a barvu. Nejcennější jsou perly, které nejsou nikterak zabarvené, jen svítí jakýmsi tlumeným stříbřitým leskem.

V dnešní době ale přichází do módy perly nejrůznějších odstínů. Za nejvzácnější jsou považovány černozelené až černofialové perly. Ale velké oblibě se těší i další barvy, jako je něžná růžová, světle i tmavě modrá, elegantní šedá, smyslná fialová či duhově hnědá.

Symbol luxusu
Od počátku lidské historie byly perly považovány za vzácný a neobvyklý šperk, který svému majiteli přináší štěstí, lásku i úspěch. Jejich kráse a bájným léčivým schopnostem podlehla již samotná Kleopatra. Velké obliby dosáhly perlové šperky i ve starém Římě, kde je navlékaly na zlaté či stříbrné drátky. Již v této době je však mohli nosit pouze vysocí hodnostáři. Symbolem vysokého postavení a luxusu se staly v podobě rafinovaných perlových spon v období renesance. V období baroka se stala oblíbenou další forma perel, a to perly výrazně nepravidelného tvaru nazvané podle tohoto nabubřelého období Baroque perly.

Symbol elegance
Na začátku minulého století musela mít dlouhý perlový náhrdelník snad každá dáma z vyšší společnosti. Populárním symbolem elegance a vkusu se šperky z pravých perel staly až díky ikoně ženské krásy Coco Chanel. Tato výjimečná žena dodala ten pravý a elegantní nádech svým typickým černým šatům dlouhou šňůrou z pravých perel. A tak se perlové šperky staly nesmrtelnou klasikou.

Nadčasová elegance perlových šperků je i dnes vynikající volbou k nejrůznějším outfitům. Jednoduchá perlová šňůra obepínající krk skvěle vynikne k formálnímu oblečení. Dlouhá šňůra perel houpající se v hlubokém výstřihu večerních šatů či lehce průsvitné ležérní košile vám dodá sex-appeal. V podobě vrstvených náhrdelníků je můžete nosit i během dne. Perfektně doladí letní šaty, nebo je zkuste vzít prostě jen k džínsům a bílému triku.

Pořiďte si i vy pravé perly – šperky z perel umocněných jejich matnou krásou, které jsou tajemstvím veškeré skutečné elegance!

Zdroj: buka.cz

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram