Spolupráce Birkenstock a Ricka Owense přinesla několik zajímavých párů pantoflů

Spolupráce Birkenstock a Ricka Owense přinesla několik zajímavých párů pantoflů

Jedna z nejočekávanějších kolekcí tohoto jara je konečně na světě. Birkenstock a Rick Owens odtajnili fotky nových pantoflů.

Jedna z novinek, které v posledních dnech rezonuje módním světem, je spolupráce značky německé značky Birkenstock s americkým návrhářem Rickem Owensem. V kolekci najdeme různé verze třech nejvíce ikonických modelů Arizona, Madrid a Boston v šedé, khaki a černé. Kolekce je pestrá i z hlediska materiálů, pantofle jsou zhotoveny ze semiše, lesklé kůže, kravské srsti a armádní plsti. Sáhnout tak můžete po šedých chlupatých Arizonách, hnědých semišových Boston pantoflích nebo černých chlupatých Madridech.

Celá spolupráce probíhala ze strany Ricka Owense ve velkém respektu k této ortopedické obuvi. Jak sám prohlásil, nechtěl toho na nich měnit a přidávat až příliš mnoho, a tak se rozhodl zvolit netradičnější materiály, prodloužit pásky, aby se dotýkaly země a přidat více děr. 

Pro mnoho lidí možná bude překvapivý fakt, že se jedná o vůbec první spolupráci Birkenstock s nějakým návrhářem. Když na všech přehlídkách vidíme spoustu adaptací těchto pantoflů, říkáme si, jak je možné, že spolupráce přichází až teď. Podobného názoru je i samotný Rick Owens: "Je to vtipné, když vezmeme v potaz, že téměř každá značka má své vlastní verze těchto pantoflů, ale nikdy nevznikla žádná oficiální spolupráce s Birkenstock. A to byl důvod, že jsem do toho šel."

gq.com, vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram