Temná romantika i něžné vzpomínky na dětství u Alexandra McQueen

Temná romantika i něžné vzpomínky na dětství u Alexandra McQueen

Definitivní dokonalost krejčoviny byla stvořena u Alexandra McQueen. Sofistikované střihy, nabírání látek a asymetrie jsou vítězné kombinace. Návrhářka Burton se inspirovala svým dětstvím.

Továrny na látky

Dvorní návrhářka pro Alexander McQueen Sarah Burton vytvořila kolekci drsnou, elegantní a zároveň i romantickou. Pro inspiraci si se svým týmem zajela do severní části Anglie. Nedaleko Manchesteru, do malého města Macclesfield, kde vyrůstala, se nachází po dlouhé generace továrny na produkci látek. Materiály různého druhu se používají především na šití pánských obleků. Burton však použila typické anglické látky z města, kde vyrostla, ve své ženské kolekci. Publikum na přehlídce i sedělo na vzorcích těchto látek.

Růže a její podoba

Burton nezapomněla ani na místí tradice. Vzpomněla si na své dětství a události, které se v jejím městě odehrávaly. Šlo o královnu růží a festival s tím spojený. Proto si vybrala růže jako romantický prvek s odkazem na anglickou kulturu do své kolekce. Nádherně, chytře a jedinečně poskládaná látka do tvaru růže je hodná označení Haute Couture. Nenásilně nařasené materiály na šatech i oblecích působí geniálně, zručně a přesvědčivě. Návrhářka přimíchala i sestry Bronteovy, které jsou místními slavnými hrdinkami. Poslední faktor silně ovlivňující kolekci byl punk. A to, jak ho návrhářka v rodném městě prožívala.

Rebelka i romantička

Experimentování s novými siluetami, ponurými barvami, kůží, historickými střihy i materiály bylo povedené díky krejčovské dokonalosti. Zejména zručné a pečlivé propracování detailů dodalo kolekci nový rozměr. Růže se nesou celou kolekcí s grácií i šarmem. Ať už v elegantním či rebelském provedení. Anglická vlna stojí vyrovnaně oproti černé a rudé kůži. Romantická nálada s příměsí ostrých a nových linií a punku vyvolává pocit nadšení. Burton ví, jak úspěšně realizovat své nápady. 

Zdroj; vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram