TERMÍN PLUS SIZE JE UŽ DÁVNO PŘEKONÁN

TERMÍN PLUS SIZE JE UŽ DÁVNO PŘEKONÁN

Podle průzkumu nosí velikost 42 a větší více než 43 % všech žen, tedy téměř polovina všech dotázaných. Toto číslo jasně ukazuje, že téma plus size si zaslouží nový úhel pohledu, a to jednoduše proto, že tyto velikosti už nejsou žádnou výjimkou, ale součástí nového normálu, tedy „new normal".

kabát A střih s klopovým límcem 5 999 Kč / košilové šaty 3 699 Kč (dostupné na Ullapopken.cz)

K výrazu „normal" je však třeba přistupovat s jistou obezřetností, protože normální je v zásadě všechno. Takovéto kategorizace jsou již díky společenskému vývoji, který za posledních 35 let zásadně změnil představy a orientaci, vlastně zastaralé.

Když společnost Ulla Popken v roce 1987 začínala, musely ženy, které chtěly sehnat módní oblečení ve velkých velikostech, stále ještě chodit do obchodů pro těhotné ženy. Byl to vskutku neúnosný stav, jemuž jsme za posledních několik desetiletí dokázali čelit stovkami kolekcí a tisíci a tisíci modely a díky nimž jsme dále posunuli náš pohled na věc: móda není otázkou velikosti límečku, ale nástrojem pro všechny, komu dělá potěšení vyjadřovat své myšlenky a pocity. Nezáleží na tom, zda máte velikost 38 nebo 48.

tričko A střih 1 299 Kč / mikina 1 299 Kč (dostupné na ullapopken.cz)

Dnes máme v tomto přístupu velkou podporu; zažíváme dobu, kdy sociální a etnická rovnost, tělesná pozitivita, duševní pohoda, boj proti klimatickým změnám, ochrana zvířat a migrace odrážejí potřeby, na které chtějí znát spotřebitelé odpovědi. Stále více lidí zpochybňuje názory převzaté a zafixované z minulosti a hledají svůj vlastní upřímný vztah k věcem, které je obklopují a které konzumují.

Ve společnosti Ulla Popken se již 35 let snažíme poskytovat vhodné odpovědi v podobě prvotřídních designů, propracovaných materiálů a přesvědčivého poměru kvality a ceny – v rozmezí velikostí 42 až 68. Ale to jen taková okrajová poznámka. Rozhodujícím faktorem jsou a zůstávají naše kolekce, které najdete na adrese www.ullapopken.cz.

halenka oversize 1 799 Kč / teddy vesta 2 199 Kč (dostupné na ullapopken.cz)

 

* v Německu, zdroje: Spiegel; Manager Magazine, březen 2007

 

 

 

 

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram