Tokio street style: Alternativní svět módy bez hranic

Tokio street style: Alternativní svět módy bez hranic

Svátek módy v Tokiu v podobě přehlídek japonských návrhářů po dobu jednoho týdne je příležitostí pro největší módní nadšence se ukázat. Tentokrát se objevilo 5 hlavních trendů, které byly nošeny až do extrémů.

Tokio je vždy krásné tím, že je rozmanité. Stejně jako kultura nebo architektura nabízí toto úžasné město tisíce módních stylů. Mixují se zde subkulturní skupiny s nynějšími trendy, historií a budoucími styly. Tokio je podle průzkumů průmyslově i módně 2 roky napřed. Móda ulic nabízí neskutečně pestrý výběr extrémních looků, konzervativnějších osobitých kreací, nemyslitelných kombinací a alternativní módní dimenzi celkově. Vítejte ve světě, kde je dovoleno nosit cokoliv s čímkoliv.

Za babičku nebo dědečka

Styl starších dam a pánů je vždy považován za vkusný, elegantní ale i praktický. Když se ale v podobném duchu obléknou mladí lidé, tak to vypráví jiný příběh a dojem je odlišný. Popularita obléci se za seniory po svém byla jedním z největších hitů mladé generace.

Extrémní objem

Objemné kreace jsou trendovou záležitostí už delší dobu. Sami návrháři ho často různorodě zpracovávají ve svých kolekcích. Je vždy báječné vidět tento trend v ulicích. Tokio je plné téměř nafukovacích modelů na obyčejných lidech. Objem zde nezná meze a extrémní pojetí maximálních proporcí zůstává trendem číslo jedna.

Víc vrstev než Eskymáci

Vrstvení v těch nejrozmanitějších formách, jaké si kdo může představit, je horkým tématem a prostorem pro experimentování. Jednodušší varianty jsou džíny a šaty nebo legíny a šortky, obsahují mnoho vrstev, délek, materiálů a smysl pro detail. Na pohled prostý trend vyžaduje mnoho promyšlenosti, důvtipu a odvážnosti.

Drsná romantika

Černá, červená a dotek růžové dokreslují novodobý japonský punk. Neskutečně vysoké platformy, všudy přítomná kůže, ocelové zdobení, desítky zipů a řetězů s elegantními prvky či romantickými šaty jsou typickým stylem mladé i starší generace Japonců. Velmi rádi stylizují drsný look s něžným stylem.

Klasika podle Tokia

Klasický elegantní vzhled znamená v Japonsku něco naprosto jiného než v Evropě. Ani rtěnka není aplikována, jak je zvykem. I typický japonský kroj nebo oděv dostává při týdnu módy novou podobu. Modely nebo doplňky od známých značek jsou nastylizovány nově, nápaditě a individuálně. 

Zdroj; vogue.com

 

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram