Tom Ford v podzimní kolekci 2019 hledá bezpečí před kulturní nenávistí

Tom Ford v podzimní kolekci 2019 hledá bezpečí před kulturní nenávistí

Jedna z prvních kolekcí, které odstartovaly aktuální New York Fashion Week s kolekcemi pro podzim a zimu 2019, je z rukou Toma Forda. Ve své práci hledá bezpečnost.

Tom Ford je ve své podstatě zklamaný tím, co se ve světě děje. Proto se tyto myšlenky snažil odrazit v celé své podzimní kolekci. Kulturní negativismus ve světě kolem nás, zejména v Americe, ho zasáhly natolik, že své pocity promítl do své práce. „Cítím se frustrovaný, rozrušený a vyčerpaný. A nechci nosit nic obzvlášť náročného nebo agresivního,“ řekl návrhář.

Touha po klidu a bezpečnosti přinesla v kolekci Toma Forda klasické krejčovství. Najdete v ní dámské i pánské obleky, outfity zaměřené na vrstvení s volnějšími blůzkami, přes roláky až po sametové blejzry. Dlouhé kabáty s kožešinou přináší zimě 2019 teplo i pohodlí v jednom. Ford v této kolekci spojuje měkké i tvrdé materiály ze šifonu, hedvábí, krepu a sametu. Rozmanitá paleta barev přinesla bledě modrou, pastelově růžovou, karamelovou, námořnickou, khaki, švestkovou až po nejvíce zastoupení černé. I ta má být odrazem celkové nálady ve společnosti.

Modelky a modelové chodili s rukama v kapsách nohavic, aby zdůraznili svou pohodu a klid. Kalhoty byly ušité ve volnějších střizích, přesto doplněny o jemné manžety nad kotníky a ušité ze saténu. Nepřehlédnutelným prvkem byly i šály, které měla většina vystupujících modelů. Péřová bunda, saténové kalhoty, kožené rukavice, baret a černé brýle byly jedním z dokonalých outfitů.

I dámské klobouky zahalila kožešina, která ve své podstatě nevypadá úplně zle. Alespoň za předpokladu, že jde o kožešinu umělou. Závěr přehlídky přinesl krásné sofistikované společenské šaty v několika odstínech bílé, růžové, stříbrné a černé. Výrazným prvkem šatů jsou řetězy umístěné v dekoltu, které sice lehce rozbíjí absolutně formální dojem, ale ve výsledku to ničemu nevadí.

vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram