Trendy outfity do kanceláře pro ženy s křivkami až vám skončí home office

Trendy outfity do kanceláře pro ženy s křivkami až vám skončí home office

Jako žena s plnějšími křivkami mám občas pocit, že nás konfekční móda chce navléknout do barevných pytlů. Na trhu je nedostatek elegance a originality, a to především u business oblečení. Proto se naše redakce zaměřila na originální tipy právě pro vás.

zdroj: pexels.com

Do práce v novém. To je heslo jara. A poté, co skončí home office ve většině kanceláří u nás, budou velká business centra překypovat různými kreativními outfity. I tady ale nabídka vázne, a to především v nabídce outfitů pro ženy s křivkami. Měly bychom volit spíše uvolněné nebo naopak odvážnější střihy? Jaká barva je pro nás ta nejlepší a bude nám lichotit? Připravili jsme pár tipů, ze kterých si vybere každá.

Na teplý jarní den

Když teploty pomalu ale jistě šplhají nahoru, musíme přizpůsobit i svůj šatník. Pouzdrové šaty ale mohou být výzvou. Rozhodně se nesnažte zakrývat nedokonalosti pomocí legín. Tím naopak na nedokonalosti upozorníte. K šatům volte boty na vyšším podpatku, které opticky zvednou celou vaši postavu.

Zdroj: Cathrine's / Fashionista

Když jsou chladná rána

Tento outfit je pro vás, pokud nejste příznivcem chladného přechodu k teplému počasí a máte rády teplý komfort. I jarní outfity totiž fandí dlouhým rukávům s řasením. Originálním doplňkem může být krásná přechodová vesta v neutrální barvě. Tak ji totiž nejlépe doladíte k většímu množství outfitů a lze ji tak nosit každý den.

Zdroj: Maurices/Instagram

Je čas na maxi

Maxi jako formální business oblečení? Nikdy neříkejte nikdy. Tyto kalhoty si můžete pořídit jako kousek na den, kdy nevíte, co na sebe. Hodí se ke všemu, jsou pohodlné, vypadají nadmíru elegantně.

Zdroj: Torrid

Nikdy nemůžete být příliš formální

Základem business outfitu je formální blůza. Dámy s křivkami především v horních partií mi však dají za pravdu, že nakupování klasických košil se za ta léta stalo noční můrou. Přednost u mužů, ale módní pohroma.  Některé jsou malé, některé velké a správná velikost ale nesedne v oblasti dekoltu. Měly bychom proto volit netradiční košilové blůzy, které naopak proubudí originalitu v celém outfitu. Na klasické knoflíčky raději zapomeňte a soustřeďte se na to, co sedí především vašemu dekoltu.

Zdroj: ASOS/Fashionista

Rozděl a panuj

A na závěr jeden z nejdůležitějších tipů. Soustřeďte se na oddělování celé postavy. Zviditelníme-li své přednosti a skryjeme nedostatky, vznikne perfektní outfit. Například kontrastem tmavých a světlých barev nic nezkazíte. Osvědčená je ve světě businessu jistě kombinace černé a bílé.

Zdroj: FatGirl/Instagram

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram