Ugg boty: módní výstřel do tmy nebo trend roku 2021?

Ugg boty: módní výstřel do tmy nebo trend roku 2021?

I loňská zima zaznamenala nevídaný nárůst prodejů sněhových bot značky Ugg. Dnes se podíváme na jejich historii a také na to, jak populární budou v roce 2021.

foto: Pinterest

Tik Tok vede módní průmysl

Odborníci tvrdí, že se jedná o jeden z prvních módních trendů, jenž má na svědomí relativně nová sociální síť Tik Tok. Řeč je o obuvním trendu zvaném Ugg boty. Mladí lidé, kteří tento trend opět objevují, si však neuvědomují, že tyto boty byly oblíbené už na začátku roku 2000. Název se ve společnosti vžil podle značky, která tyto boty, jenž jsou unikátní především svým tvarem a designem, přivedla na trh. Velký boom zaznamenaly loňskou zimu, ale neméně oblíbenosti se jim dostává i v té letošní zimě. I letos se ke slovu dostali influenceři z Tik Toku, kteří se předhánějí v návodech, jak kombinovat Ugg boty s nejrůznějšími extravagantními outfity, ale také, jak je například udržet čisté a nepoškozené. Lidé tak upravují vyšší verze bot na nižší.

foto: Pinterest

Celebrity je milují

Unikátnost Ugg bot tkví především v jejich jednoduchosti. Design není nijak složitý, přesto je však nápaditý a velice originální. Tento typ bot byl z počátku koncipován pouze jako vyšší sněhule. Postupně se však díky inovacím začaly Ugg boty formovat do různých alternací kozaček, a dokonce jsou na trhu k rostání i Ugg papuče. Bylo by však prostomyslné tvrdit, že za úspěchem Ugg bot stojí pouze mladí influenceři z Tik Toku. Samozřejmě alfou omegou v tomto směru byly celebrity, které si tyto boty zamilovaly. Mezi nimi najdeme například Reese Witherspoon, Jennifer Lopez, Hilary Duff či Selenu Gomez. 

foto: Pinterest

Pohodlí pro lidská i psí chodidla

Můžeme se jen domnívat, proč tyto botky vydržely na pultech a na módních molech více než 21 let. Možná je to znamení, ve kterém se pohybuje móda 21. století - elegance je jedna věc, ale pohodlí druhá. Nejedná se o znamení generace, ale znamení doby. Pohodlí a luxus je pro nás v žebříčku hodnot podle odborníků mnohem výše, než tomu bylo před 30 lety. Není pak překvapení, že například v USA mizely Ugg boty z obchodů nejrychleji právě v období celostátní karantény. Další úroveň dosáhly Ugg boty, když letos v lednu spatřily světlo světa Ugg boty pro psy, kterou představila stejnojmenná značka. 

foto: People

Boty jsou sice rozpočtově náročnější, ale váš botník jistě alespoň jeden pár Ugg bot ocení. Volit můžete z neutrálních i extravagantních barev. Pokud má být ale naplněno hlavní poselství, které Ugg boty přináší, tedy "V jednoduchosti je síla.", doporučujeme spíše neutrální barvy jako hnědá, béžová, šedivá či černá klasika. Konečně velkou předností Ugg bot je jejich flexibilita. Hodí se snad ke všem myslitelným outfitům.

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram