V jarní kolekci Ermanno Scervino sledujeme kontrastující šifon

V jarní kolekci Ermanno Scervino sledujeme kontrastující šifon

One-man show, tedy spíše one-material show si pro nás připravil Ermanno Scervino. Do své kolekce téměř jiný materiál nepustil.

Jarní Ready-to-wear kolekce italského módního domu Ermanno Scervino nám poskytla náhled na dokonale ženské šaty, které byly primárně ušité z rozevlátého šifonu. Když chcete vytvořit co nejvíce ženský model, tyl a šifon ztělesňují ideální prostředky, jak toho docílit. Pak již stačí jen přizpůsobit jim střih, odhalit trochu kůže, zdůraznit pas a ženskost v kusu látky máte na mole. Návrháři využili jemných květinových vzorů a pastelového tónování, takže svou práci dotáhli bezchybně. Pro rozbití dojmu víly přidaly černé tenké pásky, lodičky se širokou černou mašlí a kožené bundy.

Ermanno Scervino si však vzal do hlavy nejen ženskost, ale také mužnost a trochu maskuliních prvků propojil s těmi ryze dámskými. Velký kontrast tvořily široké péřové bundy a kabáty. Oblékl je totiž přes sladké princeznovské minišatičky v jemné baby růžové. V divácích tím vyvolal spekulace a zaprovokoval. Moc dobře ví, že přímočará a ničím nepřekvapující romantika a ženskost sice lidi uchvátí, pro delší zapamatování to chce ale větší grády.

vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram