V listopadu chytáme vánoční náladu

V listopadu chytáme vánoční náladu

Jasně, v listopadu bylo ještě času dost, ale my jsme stejně neodolali. Pomalu nás pohltila vánoční atmosféra a ty, kteří plně nepodlehli už teď, podlehnou za pár dní. 

Péťa (šéfredaktorka)

"Listopad, který je jen krůčkem k očekávaným Vánocům, si každý rok užívám. Zapaluji svíčky, pomalu si přemýšlím, jak a co vyzdobím a jaký asi bude letošní adventní kalendář. (Taky vás už štvou ty neoriginální z obchoďáku?) Naštěstí jsem našla pár inspirativních fotek z pinterestu, které se mi líbí, a vytvořím si ho sama. V listopadu už také zapaluji voňavé svíčky a do aroma lampy si dávám celou skořici a hřebíček. Tu vůni miluji. Navozuje mi to kouzelnou vánoční atmosféru, klid a pohodu. Těším se také na ten pravý čas, kdy si zapálím svíčku ze sojového vosku, který provoní celý dům, navodí sváteční chvíli a já si otevřu vínečko, které jsem dostala od kolegyně Žanety. Děkuji! :-) Už se toho nemohu dočkat. PS: V předvánočním čase "zpomalte" a vychutnávejte si chlad, teplo, úsměv druhých a radujte se z maličkostí, které nic nestojí."

Bára

"Co vznikne, když namícháme červenou, zelenou a zlatou? No přeci Vááánoce! A já mám občas Vánoce, když vytáhnu svojí červenou kabelku od Save My Bag. Je totiž velmi efektní a je neskutečně zábavné, když jí vezmu ven vyvětrat. Na ulici, v obchodě a vůbec, kdekoliv se ocitnu, mě zastavují lidi a chválí ji. Na to já vždy odpovím, ať si sáhnou z jakého je materiálu - připomíná neopren! A nejen že je ohromě působivá pro oko, ale neskutečně praktická. Váží sotva pár deka - od toho ten název Save My Bag (přesmyčkově "šetři moje záda"), to ovšem nijak nebrání v tom, abych se nabála ji pořádně zatěžkat. Peněženka, diář, knížka, kosmetika, hřeben, zdravá svačinka, věci na jógu a jde se! Další, co mě mooc baví, je ta parádní škála barev. Čtyřicet dva odstínů od jednoho modelu z milované Itálie. No a když už se žasnoucíma kolemjdoucíma dost omaká, hodím ji do pračky na ruční mytí bez aviváže a kabelka je jako nová! Není to skvělý tip na dárek k vánocům? A pozor! Mají i vánoční kolekci! Perníkové srdíčko, bambulku a samozřejmě barevně kombinovatelné kabelky."

Žanet

"Čas Vánočních svátků se neúprosně blíží. Pro některé je to období shonu a stresu, pro jiné čas pohody a klidu. V mé domácnosti volíme zlatou střední cestu. Již v tuto dobu začínáme péct vánoční laskominy, postupně tvoříme výzdobu, jak v domě, tak na zahradě, nakupujeme a balíme dárečky. Vlastně pardon! Já ne, to kouzelný Ježíšek. :-) Jelikož nejen dekorace, ale i velké množství dárků se u nás tvoří "handmade", vánoční atmosféra nás strhne vždy o něco dříve. Dá se tedy říct, že pro nás je období od konce listopadu do samotných Vánoc ve volnějším tempu. Díky tomu stíháme každý rok také spoustu výletů na trhy, divadla, muzikály a jiné kulturní akce s tématikou Vánoc. Drážďany, Praha, Vídeň, Opava, Kladno... To vše nás teď čeká. Letošní Vánoce se pro nás budou odehrávat v odstínech červené, bílé a zlaté. Teď už jen najít správné outfity pro štědrovečerní večeři a sváteční návštěvy rodiny. Ale díky našim článkům (nejen tipy na dárky), ale také připravovaným článkům o stylových outfitech, si určitě budeme vědět rady. :-)"

Matěj

"Je sice listopad, ale přesto na mě všude dýchá vánoční atmosféra. Pravda, obchodní doby jsou vyzdobeny už nějaký pátek, takže o Vánocích bychom mohli začít mluvit už v říjnu, ale například já vždy v listopadu jezdím do Drážďan na vánoční nákupy, což pro mě i zároveň odstartuje vánoční náladu. Letos to není jiné. V Německu jsem si koupil vánoční věnec, stylové boty, cool ponožky, termosky, ale zaměřil jsem se spíš na kocourky. Koupil jsem jim pamlsky, jídlo, domeček, hračky, ale hlavně nádherné a prostorné misky. Jsem jeden z lidí, který svým mazlíčkům dělá Vánoce se vším všudy, takže se nemůžu dočkat, až ti moji tři kocourci budou nadšeně pátrat okolo dárků na Štědrý večer. Nedávno se mi narodil první synovec, z čehož jsem velmi nadšený. Zakoupil jsem mu nějaké oblečení, tašku ke kočárku apod. Kubík je neskutečně roztomilý a dělá nám všem radost. Tak jo MÓDŇÁCI, mějte se krásně a dávejte na sebe pozor. " 

Verča

"Namísto opravdového užívání si předvánočního času si užívám už druhé virózy. Věřím ale, že ji brzo porazím a budu se moci opřít do nákupů vánočních dárků. Jakmile člověk podlehne trdelníku, Vánoce jsou na spadnutí... Zatím jsem odešla z Nanu-Nana se dvěma nádhernými srdíčky a z obchodu s krabicí kokosového Lindoru. Jako že kokos úplně nemusím, tohle je pecka! Listopad mi asi naposledy dovolil roztrhané džíny, teď už zase jen kostkované šály, tlumené barvy a teplé kabáty. Nějak to nevadí... Čas roztrhaných džínů zase přijde. A stoprocentně dřív, než čekám. Tak teď ty Vánoce, prosím!"

Janča

"Jaký je můj listopad? Frmol, cestování, práce, procházky, návštěvy. Ale hlavně rodina a láska. A vlastně jedna nová láska, kterou je šití. Zkouším, co ve mně je a neuvěřitelně jsem se zamilovala! A než ušiju všechno, co jsem si naplánovala, tak bude minimálně konec roku... Ach ta móda!!"

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram