Valentino Resort 2015

Valentino Resort 2015

Valentino nechce zůstávat v zajetých kolejích. Drží se svých tradičních prvků, ale nebojí se ani experimentovat. Maria Grazia Chiuri a Pier Paolo Piccioli jsou u tohoto módního domu rozhodně svěžím vánkem.

Cesta módního domu Valentino k modernějšímu pojetí svých typických motivů, střihů a inovace vzorů pokračuje směle dál. Maria Grazia Chiuri a Pier Paolo Piccioli jsou mistři vzorů a hrátek s materiálem a střihy. V kolekcích udržují společné prvky v podobě delších rukávů u šatů a důrazu na oblast pasu. Ostatní elementy mění podle libosti a hlavně se vzory experimentují v různých tématických oblastech. Jednou je to pohádkový les, jindy hudba, v jiné kolekci zase zahradní motivy či květiny.

Valentino se v minulosti již několikrát nechalo inspirovat konkrétní silnou ženskou osobností. Tentokrát se dvojice návrhářů poohlédla v mexické historii a jako hlavní múzu nové resort kolekce vybrala Fridu Kahlo. Životem Fridy Kahlo se inspirovalo už mnoho značek, jak takovou inspiraci pojali Maria Grazia a Pier Paolo?

Celá resort kolekce je protknutá širokou paletou barev a folklorní atmosférou. Pestrobarevné róby s kolibříky a květinami nebo semišové modely s malířskými protkanými motivy. Přes základní múzu ale z kolekce nedýchala tolik mexická kultura jako ta anglická. Jako bychom se s módním domem vrátili do éry viktoriánské Anglie. Dojmu napomáhala i přísná úprava vlasů v podobě copů spletených od pěšinky kolem uší až dozadu.

Návrháři zariskovali a na chvíli rovnýma nohama skočili i do psychedelického pozadí, před nímž se modely s podobným vzorem skoro ztrácely. Taková novinka jako malé oživení nebyla vůbec k zahození, avšak klasičtější pozadí nám ke kouskům od Valentino sedí mnohem lépe. Střihy se sezónu od sezóny stávají složitější, některých se Valentino drží, jiné více řasí a přidává i volánky. O umění kombinovat vzory s těmi správnými barvami a velmi správném rozhodnutí sáhnout po broderiích, geometrických vzorech se zahradními ornamenty, ani nemusíme psát, stačí jediný pohled na pár kousků z nové resort kolekce.

Přínosem módních designérů do značky je i větší orientace na každodenní oblečení. Valentino bez večerních rób si nikdo nedokáže představit, ale díky posledním pár módním řadám můžete design á la Valentino nosit i přes den. Kratší šaty i přes jejich složitou výzdobu značka uzemnila jednoduchými sandálkami bez podpatku nebo dokonce bílými botaskami. S těmi to už možná návrhářské duo trochu přehnalo, ale svou zprávu světu sdělilo jasně. Valentino se neohlíží, čerpá ze současnosti a hranice toho, co by se zdálo býti povoleným, překračuje bez sebemenšího ostychu.

Zdroj: vogue.com, reportista.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram