Virgil Abloh vytvořil moderní a nespoutanou pánskou kolekci pro Louis Vuitton

Virgil Abloh vytvořil moderní a nespoutanou pánskou kolekci pro Louis Vuitton

Nová pánská kolekce módního domu Louis Vuitton prezentovaná v rámci pařížského týdne módy nabídla sportovní i elegantní oděvy. Kreativní ředitel Virgil Abloh zkrátka ví, jakým směrem se chce ubírat a rozhodně se nejedná o nudnou záležitost. 

Virgil má za sebou úspěšný rok v čele pánské divize Louis Vuitton. Nejnovější sbírku se rozhodl pojmout jiným způsobem: nostalgicky se vrátil do svého dětství, což se promítlo do oděvů. Kromě toho sloužila jako inspirace také krása květin. Florální motivy byly natisknuté na oděvech a reálné květiny trčely z pánských tašek. „Stále se učím a využívám mnohem více couture,” řekl Virgil.

Kolekce byla prezentována na pařížském náměstí Place Dauphine, což umožnilo návštěvníkům sedět na lavičkách a vychutnat si šampaňské v pravém pařížském stylu. Původně bylo zamýšleno, že bude show před katedrálou Notre-Dame. Vše se změnilo poté, co katedrálu v dubnu tohoto roku zachvátil požár. Přehlídku doprovázela živá hudba, což působilo příjemným dojmem.

Sbírka byla sama o sobě velmi nespoutaná. Pastelové odstíny střídaly ty jemné a elegantní obleky se mísily se sportovním setem. Bylo zde od všeho něco. Nechyběla ani kultovní taška s monogramem, kterou se Virgil rozhodl zmodernizovat a udělat v několika různých provedeních. Kuriozitami byly zářivé modré rukavice, tašky navěšené na triku a trojrozměrná aplikace se známým monogramem. Podle Virgila si má zákazník užívat života a být pozitivní, což oděvy z nové kolekce podtrhují

Vogue.com, Fashionista.com, Hypebeast.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram