Vrásky jako symbol moudrosti a stáří? Naučte se je lehce skrývat

Vrásky jako symbol moudrosti a stáří? Naučte se je lehce skrývat

Ve chvíli, kdy se nám v obličeji začnou tvořit vrásky, může nás pohltit menší panika, co s nimi? Je však několik způsobů, jak se o svou pleť starat i s vráskami, jak jim předcházet a udržovat vitalitu vaší pleti v co nejlepší kondici!

Vrásky smíchu i starostí, takové najdeme zejména kolem rtů, očí a mezi obočím. Těmto vráskám také říkáme mimické, zatímco statické vrásky jsou ty, které přichází s věkem a dochází k nim zejména proto, že je pleť v obličeji ochablá a ztrácí elasticitu a množství kolagenu.

Životní styl nebo genetika?

Je však mnoho jiných faktorů, které mohou ovlivnit elasticitu kůže, a tedy i stav pokožky v obličeji. Patří mezi ně zejména dlouhodobé návyky jako kouření, stres, přemíra opalovacích krémů, nezdravá strava, velké množství alkoholu a kofeinu, špatný pitný režim, málo spánku, drastické diety a mnoho dalšího. Vaše tělo je posvátná schránka, které musíte věnovat jen to nejlepší, a to ve všech směrech, které vás napadnou.

Přidejte ruku k dílu

Jestli se toužíte zamyslet komplexně nad tím, co pro svou pleť můžete udělat, pak vás možná překvapí, že nemáme na mysli utrácení velkých sum za předražené krémy. V první řadě se zastavte a promyslete, co z výše uvedeného můžete změnit. Začněte více spát, pravidelně pleť čistit od make-upu a všech nečistot, vnímejte její potřeby, ať už se jedná o hydratační masky nebo masáž pleti. Doplňujte vitamíny a minerály, zejména selen a zinek, které jsou pleti velmi prospěšné. Na škodu nejsou ani denní a noční krémy, které se o pleť starají, zatímco pracujete nebo spíte.

Pravidelná péče

Pravidelná péče vám zajistí, že své pleti dáte maximum, které potřebuje. K tomu patří i denní, noční či hydratační krémy, které odvedou kus práce za vás. Vy si na závěr dne můžete dopřát obličejovou gymnastiku a víte, že máte splněno. Už jste slyšeli výraz dermokosmetika na vrásky? Mezi to patří například krém značky Vichy, který se stará o korekční zpevnění pleti. Tento krém na vrásky přináší boj proti unavenému vzhledu, zpevňuje pleť, vyhlazuje drobné linky i výrazné vrásky, navíc dodává pleti dostatek energie. Vichy Liftactiv Supreme se rychle vstřebává, má jemnou konzistenci a dokonale hydratuje. Na podobné bázi fungují i noční krémy, například Vichy Slow Age pleť obnovuje a pomáhá jejímu okysličování. Během noci pleť vyhlazuje a zlepšuje obnovu bariéry pokožky. Gelová textura krému se lehce vstřebává do pokožky a obsahuje antioxidační aktivní látky proti stárnutí pleti: Reservatrol a Baicalin.

1. VICHY SLOW AGE Noční péče 729 Kč, 2. VICHY NEOVADIOL Sérum 839 Kč, 3. VICHY SLOW ÂGE Oční krém 499 Kč,

4. VICHY LIFTACTIV SUPREME Pro normální až smíšenou pleť 559 Kč, 5. VICHY Minéral 89 EYES 449 Kč, 6. VICHY SLOW ÂGE Krém 679 Kč. Všechny krémy koupíte na benu.cz

 

Pár minut obličejové jógy

Naučte se pár jednoduchých cviků s vaším obličejem, které mohou oddálit stárnutí pleti, a to ve velkém. Naučte se jak cviky provádět a nezapomeňte na pravidelnost, a máte vyhráno!

  • Poklepávejte konečky prstů jemně plochu celého obličeje. Dokonale jej tak prokrvíte a připravíte na další cvičení. Doporučuje se až 300 poklepání na jeden cyklus cvičení.
  • Protáhněte celý obličej vypoulením očí a vypláznutím jazyku. Tak protáhnete každičký sval obličeje. Toto opakujte desetkrát v několika sekundových intervalech.
  • Našpulte pusu do tvaru ‚‚O‘‘ a poté se usmějte do co nejširšího úsměvu. V každé poloze vydržte jen pár vteřin a cvik opakujte desetkrát.
  • Zhluboka se nadechněte a vzduch podržte v ústech. Převalujte jej z pravé do levé tváře, a naopak po dobu pár vteřin. Cvik si zopakujte ve třech sériích.
  • Přiložte tři prsty ke vnějšímu koutku oka a jemně je táhněte ve směru ke spánkům. Při každém natáhnutí pomalu oko zavřete a při opačném pohybu znovu otevřete.
  • Přiložte podélně ukazováčky k vašemu obočí a tlačte jej dolů, zatímco se je snažíte svaly na čele pozvednout. Cvik opakujte desetkrát ve třech sériích.
  • Nakonec spojte prsty k sobě, jako byste chtěla vzít špetku něčeho dobrého a opatrně nehty popichujte místa, kde se vrásky nejčastěji vyskytují. Kolem úst, mezi obočím, kolem očí i na čele.

Gymnastiku ukončete čištěním pleti a nanesením hydratačního krému, či jiného oblíbeného přípravku.

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram