Vrchol hongkongské věže poskytuje střešní zahradu s širokým využitím

Vrchol hongkongské věže poskytuje střešní zahradu s širokým využitím

Podnikatel Adrian Cheng spolupracoval s holandským architektonickým studiem Concrete, aby vytvořil nový společenský prostor v Hongkongu ve věži Skypark, která splňuje potřeby svých mladých obyvatel.

Střešní zahrada hotelu Skypark, který se nachází v centru města Kowloon, má svou vlastní klubovnu, trávník a exteriérové schody, které opticky zvětšují venkovní prostory ve stylu amfiteátru.

Společnost New World Development postavila střechu v souladu s koncepcí životního stylu, kterou nazývá Artisanal Movement, což předznamenává zkušenosti tvůrčího, řemeslného a komunitního. Hlavní myšlenkou bylo, aby byla střecha vnímána jako vhodný útěk z města a poskytla většině mladým obyvatelům budovy místo, které by spojovalo relaxaci a socializaci.

„Architekt vytvořil prostor, který je ideální pro městské obyvatele, zejména pro milovníky rovnováhy, kteří si uvědomují svůj sen o touze po klidném prostoru, kde mohou uniknout hluku uprostřed rušného městského života,“ řekla společnost New World Development. „Konečným výsledkem je zelená klubovna na obloze a park vysoko nad městem, kde lidé mohou vzájemně komunikovat jednodušeji než kdy jindy, v prostoru bez hranic, který poskytuje inspiraci pro všechny.“


 

Prostor se nachází ve 28. patře budovy a klubovna se jmenuje The Aurora. K vybavení patří krytý bazén, bar u bazénu, knihovna a posilovna. Klubovna umožňuje výhled na střechy Kowloonu. Trávník je dílem návrháře zahrad Adriana L Normana a je umístěn v řadě menších uskupení a zákoutí, což umožňuje skupinám různých velikostí usadit se na místě, které jim vyhovuje například pro pikniky či grilování.

Obnovitelné zdroje energie byly začleněny do projektu budovy v rámci střešních prostor Skyparku a to včetně větrných elektráren, které jsou využívány k napájení některých osvětlení a sluneční energii pro vytápění klubových sprch. Recyklovaná dešťová voda se používá k zavlažování na střeše.

Rozvoj nového světa je veden Adriánem Chengem, který působí jako výkonný místopředseda a je také jako aktivní podnikatel patronem umění v Číně a Hongkongu. Skypark věž se nachází na Nelson Street v Mongkoku, Kowloon a obsahuje převážně studiové a jednopokojové apartmány v souladu se zaměřením na tisíciletí trhu.

nwd.com.hk

 

 

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram