Zaostřeno na druhy a střihy podprsenek

Zaostřeno na druhy a střihy podprsenek

Každá z nás zná minimálně 3 druhy podprsenek, vyztuženou, nevyztuženou a push-up. Ale ve skutečnosti jich je mnohem více. Podívejte se s námi, čím se liší a komu nejlépe padnou.

Každá žena má jiné poprsí, ať už se jedná o velikost, tvar či pevnost. A proto by se každá z nás měla zamyslet, zda nám opravdu vyhovují ty podprsenky, které ustavičně kupujeme.

Podívejte se s námi na střihy a druhy podprsenek, jak se od sebe liší a pro jaká poprsí se nejlépe hodí. Třeba objevíte něco nového!

Klasická podprsenka s plným košíčkem
Klasické podprsenky zakrývají větší část prsou a zaručují tak větší zpevnění než jiné druhy. Nečekejte od nich však nějaké speciální efekty, měly by plnit hlavně úlohu pohodlné podprsenky. Mezi klasické podprsenky spadají podprsenky bez výztuže, s kosticemi, s širšími ramínky a podprsenky s většími rozměry košíčků.
Hodí se pro: plnoštíhlé ženy i štíhlé ženy, pod tričkem je prakticky neviditelná.

Nevyztužená podprsenka
Nevyztužená podprsenka je podprsenka tvořená čistě látkou či krajkou, bez jakékoli výztuže, může být však s kosticemi.  Zajišťuje pouze minimální zpevnění.
Hodí se pro: malá prsa, velmi pevná prsa, na sport či na spaní. Je také velmi oblíbená u dam s velmi plným poprsím, pro které jsou vyztužené podprsenky ne zcela pohodlné.

Bralette
Neboli bralet je jednou z verzí nevyztužených podprsenek bez kostic. Je charakteristická tím, že ji lze navlékat přes hlavu. Nemá tedy žádná zapínání ani vpředu ani vzadu. Nemůžete od ní očekávat žádné zpevnění ani podporu prsou.

Vyztužené podprsenky
Vyztužená podprsenka je v podstatě každá podprsenka, která má pevné košíčky ve většině případů s výztužemi. Výztuže mohou být tvořeny vrstvením nejrůznějších materiálů, jako jsou vyjímatelné polštářky, gel či pouhé navrstvení více vrstev materiálu vespod košíčku. Vyztužené podprsenky nejenže zpevní poprsí ale i harmonicky jej zvýrazní.
Hodí se pro: ženy s menším, středním i plnějším poprsím, které nevyžaduje push-up efekt.

Tvarovaná podprsenka
Je podprsenka s formovanými nebo šitými košíčky z molitanu, které zaručují správnou pozici a tvar prsou. Tento typ košíčků opticky prsa nezvětšuje, ale propůjčuje jim oválný a symetrický tvar.
Hodí se pro: ne zcela pevné poprsí, spíše větší poprsí.
 

Bardotka
Bardot podprsenka neboli balconette, jinak také balkonová podprsenka je typická nejen svým balkonovým střihem ale také široce rozestavěnými ramínky často šitými jakoby ze stran košíčků. Košíčky jsou tvarovaný tak, aby prsa přizvedly a vystavily je „na balkon“, tedy vytvořily úplné zaokrouhlení vrchní partie prsou. Většinou má odnímatelná raminka.
Hodí se pro: malá a střední prsa.

Demi cup
Podprsenka s tzv. polovičními košíčky je charakteristická tvarem košíčků, které jsou částečně vykrojené. Zakrývají prsa méně než plný košíček, ale více než bardova a jejich cílem je podepření vrchní části prsou. Vytváří plný a sexy dekolt, avšak prsa nestlačuje k sobě ani nezvětšuje.
Hodí se pro: malá a střední prsa, do hlubokých a čtverhranných výstřihů.

Zvětšující podprsenky
Mezi zvětšující podprsenky se jednoznačně řadí push-up podprsenka. Ta dokáže opticky zvětšit vaše přednosti až o jedno číslo. Dává vám pocit většího a plného poprsí tak, že díky výztuži v určitém úhlu zvedá prsa nahoru a zároveň je stlačuje k sobě.
Hodí se pro: malá či středně velká prsa a ženy s ne zcela pevným poprsím.

Double super push-up podprsenka
Double super push-upka je na trhu poměrně krátce. Jedná se o podprsenku, která opticky zvětší poprsí až o 2 čísla.

U push-up podprsenek ale pozor! Ukazuje se, že při jejich každodenním nošení mohou prsa začít ztrácet svou pevnost.

Zmenšující podprsenka
Takováto podprsenka je ušita tak, aby poprsí opticky zmenšila a vytvarovala. K jejich zmenšení dochází hlavně zmáčknutím poprsí anebo jiným rozložením prsní tkáně, což je mnohem výhodnější než jejich zmáčknutí, které může být řadě žen nepříjemné.
Hodí se pro: velké a velmi velké poprsí, které bývá ženám na obtíž

Speciální podprsenka po operaci
Je mnoho žen, kterým muselo být z důvodu nemoci amputovaná prsa. Tyto podprsenky umožní vložení protézy a po celou dobu ji drží na svém místě.
Hodí se pro: amputovaná prsa

Další typy podprsenek jistě ve větší míře znáte, jedná se o podprsenky s košíčky ve tvaru trojúhelníků, vpředu spojené jen tenkým proužkem, které perfektně sedí do hlubokých výstřihů, bezešvé podprsenky, které jsou pod oblečením prakticky neviditelné, či samodržící podprsenky, to jsou podprsenky bez ramínek většinou zevnitř opatřené přilnavým gelovým proužkem.

Dále máme multifunkční podprsenky, jejichž ramínka se dají nejrůzněji měnit a přizpůsobovat střihu šatům, podprsenky se zapínáním vpředu, podprsenky pro kojící matky a sportovní podprsenky.

Zdroj: aptega.cz

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram