Ženy se na předávání Zlatých glóbů sladily do černé - proč?

Ženy se na předávání Zlatých glóbů sladily do černé - proč?

Předávání Zlatých glóbů 2018 proběhlo v černé. Nezvolily ji jen ženy, zbytečně s barvami nehýřili ani muži. Stojí za tím jeden prostý důvod!

Předávání Zlatých glóbů v Hollywoodu tentokrát proběhlo v černé barvě. Sladili se do ní nejen ženy, ale i přítomní muži. Jen několik málo vyjímek obléklo barevné šaty. Herečky, modelky i další přítomné (zejména) ženy k tomu měly svůj důvod - protest. Jejich černé sladěné slavností róby odkazují k velké aféře sexuálního obtěžování hereček, která je od roku 2017 stále na pořadu dne. Aféra začala obviněním producenta Harveyho Weinsteina, jehož nevhodné chování k herečkám prý bylo veřejným tajemstvím celé roky. Kampaň probíhá pod hashtagem #MeToo, pod kterým se slavné i obyčejné ženy na sociálních médiích přiznávají, že i ony se staly terčem sexuálního obtěžování. 

Dakota Johnson, Meryl Streep, Sarah Jessica Parker, Kendall Jenner, Heidi Klum, Naomi Campbell a desítky dalších - všichni svým černým outfitem poslali jednoznačný vzkaz - dávají najevo svou solidaritu s celou kampaní #MeToo.

Prohlédněte si nádherné róby od návrhářských domů jako Gucci, Stella McCartney, Zuhair Murad, Valentino, Tom Ford či Dior.

vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram