Zkameněliny a mušle inspirovaly Resort kolekci od Alexandra McQueen 2019

Zkameněliny a mušle inspirovaly Resort kolekci od Alexandra McQueen 2019

Populární anglická značka si vybrala nezvyklou inspiraci a múzu. Co návrhářku Sarah Burton k tomuto kroku vedlo?

Nezvyklá inspirace

Alexander McQueen patří mezi průkopníky vlastního osobitého stylu. V každé kolekci si většinou vybírají výjimečné historické události nebo postavy. Jinak tomu nebylo ani u Resort kolekce pro rok 2019. Návrhářka Sarah si tentokrát vybrala dívčí postavu Mary Anning. Mary byla v historii prvním člověkem, který teprve ve dvanácti letech objevil první významnou zkamenělinu na anglickém pobřeží. Od té doby se lymenským plážím v Anglii říká jurské pobřeží. Díky významnému objevu Anny její rodina zbohatla a zapsala se významně do vědecké historie. 

Moře a pobřeží

Návrhářka Burton má ráda netypické příběhy a postavy. Celá Resort kolekce se nese v přímořských typicky anglických barvách. Ponurá nálada rozzářená notnou dávkou bílé. Temně hnědá, mnoho odstínů kamínků z pláží, útesů ale i mušlí. Mušle hraje významnou roli, protože může mít spoustu barevných verzí. Vnitřek mušle je zase naopak jemně perleťový až růžový. Kontrast bílé a černé s hnědou naznačuje v kolekci den a noc na pláži. Spojením obou dohromady vznikl i díky vlivu viktoriánské doby nezvyklý vzhled. Návrhářka je známá svou láskou pro střihy a materiály z viktoriánských časů a jinak tomu není ani u Resort kolekce.

Temnota i světlo

Na jemnosti celého looku se podílí mnoho krajek a delikátních výšivek. Jako by si modelky oblékly ručně vyšité starodávné ubrusy přepracované do dokonalých na míru ušitých šatů. Na druhou stranu jsou kombinované s drsnou černou kůží, a to hned na krátkých korzetech nošených přes šaty. Propracovaně a lehce fetišisticky působí i kožené pásky. Alexander McQueen byl pověstný láskou pro vše temné a tajemné. Sarah Burton pokračuje ve stejném duchu. Celá kolekce působí nevinně, ale i svůdně. Neskutečně moderní způsob vrstvení, střihů a volba materiálů, jako jemná síťovina činí z této kolekce nádherně promyšlený skvost. 

                   

Zdroj; vogue.com

 

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram