Značka Karl Lagerfeld zakázala používání kůže exotických zvířat

Značka Karl Lagerfeld zakázala používání kůže exotických zvířat

V rámci udržitelnosti se módní značky uchylují k mnoha restrikcím. Značka Karl Lagerfeld má ale i jiné důvody, proč minulý týden přijala zákaz používání kůže exotických zvířat. Věří totiž, že tento zákaz přispěje k zastavení šíření nemoci COVID-19.

Ochrana vzácných hadů a krokodýlů

Značka Karl Lagerfeld, pojmenovaná po slavném návrháři, se rozhodla zakázat používání kůže exotických zvířat, informoval o tom britský módní magazín Fashion United. Rozhodnutí z topmanagementu společnosti přišlo na základě informace organizace bojující za práva zvířat PETA, která upozornila, že "odborníci varují, že obchod s kůží hadů, krokodýlů a dalších exotických zvířat podporuje šíření nemoci COVID-19". Rozhodnutí padlo i v rámci udržitelné politiky společnosti a připojila se tak k velké majoritě nadnárodních módních společností, které podobný zákaz již aplikovali jako například Diane von Furstenberg, Victoria Beckham či Vivienne Westwood. Nyní se pozornost organizace PETA zaměřila na další módní značky. Podle této organizace značky jako Louis Vuitton a Hermès vlastní nebo kontroluje většinu krokodýlích farem v severní části Austrálie.

Zdroj: Pexels

Společenská odpovědnost a boj s pandemií

Značka Karl Lagerfeld se snaží být dlouhodobě společensky odpovědnou značkou. Loni zakázala používání kožešiny. Zastavení světové pandemie je nyní prioritou snad každého, kdo se pohybuje v módním průmyslu. Právě ten totiž aktuálně sčítá neuvěřitelné ekonomické ztráty. Pokles tržeb se týká i značky Karl Lagerfeld. Ztráty se snaží dohnat spoluprací s e-shopy a inovací.

Zdroj: Business Insider

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram